Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orata all'acqua pazza

Orata all'acqua pazza
Orata all'acqua pazza
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszoknál létezik egy acqua pazza-féle elkészítési mód, melynek jelentése őrült víz, tehát Orata all'acqua pazza = Aranydurbincs őrült vízben.

Az étel a Nápoly környéki halászoktól származik, akik az aznapi fogást tengervízzel, paradicsommal és extra szűz olívaolajjal együtt hirtelen megsütötték. 1960-as években az Acqua Pazza nagyon népszerű étel lett a turisták körében Capri-szigetén. Innen indult hódító útjára.

Az aranydurbincsnak ízletes, nem túl intenzív ízű húsa van, és a gerincét és bordáit leszámítva szálka nincs is benne. Fogyasszuk bátran.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg aranydurbincs (más néven royal durbincs)
  • 400 g koktélparadicsom
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • ½ pohár száraz fehérbor (reduktív, illatos)
  • ½ pohár víz
  • petrezselyem
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk le a hal háti, hasi, oldalsó úszóit. (Ezt a műveletet legcélszerűbb egy ollóval elvégezni.) Azután egy éles késsel kaparjuk le a pikkelyeket. Ha szükséges, vágjunk egy rést a hasán, és zsigereljük ki.
  2. A hal előkészítésének végeztével, alaposan öblítsük le hideg vízzel kívül-belül.
  3. Tegyünk a durbincs hasába egy csipet sót, 1-1 gerezd fokhagymát és egy kevés petrezselymet.
  4. Vegyünk egy megfelelő méretű sütőtálat, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd helyezzük bele a halakat.
  5. A paradicsomokat negyedeljük, és a maradék fokhagymával, durvára aprított petrezselyemmel együtt szórjuk a halra. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel borral és vízzel.
  6. Előmelegített sütőben 220°C-on süssük kb. 30-35 percig.
  7. Ha megsült, vegyük ki a tálból, helyezzük egy tányérra. Késsel nagyon szépen lelehet kaparni a bőrét, és a csontról szinte egyben leomlik a hal húsa. A gerince mellet filézzük ki, és helyezzük vissza a paradicsomos, vizes, boros lébe.
  8. Tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 132
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos hal, tepsiben sült hal, olasz sügér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!