Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ördög lóháton

Ördög lóháton
Ördög lóháton
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jómagam is szoktam bacon-be tekert májat, sőt aszaltszilvát és együtt a kettőt is készíteni, de nyersen tekercselem és teszem a sütőbe a fogpiszkálóval tűzdelt darabkákat. Mindig tudtam, hogy kedvenc konyhatündéreim, a Két Duci Hölgy tudnak valamit! Jó pár ételüket el is készítettem már, de pont ettől a májas recepttől nem vártam olyan nagy változást. Örülök, hogy ismét meg tudtak lepni a lányok!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Partifalatkáknak, uzsonnára, vacsorára nagyszerű és gyors megoldás. Az alapanyagok maximális harmóniában vannak egymással.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hirtelen süssük meg a májat egy kis vajon, majd vágjuk vékony szeletekre és fűszerezzük cayenne borssal.
  2. A bacon szeleteket egyenként nyújtsuk meg egy lapos késsel, vágjuk félbe és tekerjünk beléjük egy-egy darab májat egy szem aszalt szilvával. Fogpiszkálóval fixáljuk a tekercseket.
  3. Tepsibe helyezve grillezzük ropogósra a tekercseket. Langyosan a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x5 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 285
elküldve: 3
receptkönyvben: 218
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
309 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májas tekercs, aszalt szilvás tekercs, baconbe göngyölt máj, göngyölt máj

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
csirkemáj 50 dkg
aszalt szilva 15 dkg
bacon 12 szelet
vaj 2 dkg
cayenne bors 1 teáskanál