Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ördöghal rizshalmon csípős szósszal

Ördöghal rizshalmon csípős szósszal
Ördöghal rizshalmon csípős szósszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és ízletes, ünnepi alkalmakra vagy partikra ajánlom. A karácsony esti vacsoránk volt.

hozzávalók / 2 adag

Szószhoz

Rizshez

Halhoz

ajánlat

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és az ördöghal puha, réteges húsa - és az ára is - ünnepi alkalmakra illik. Tőkehallal is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizs főzése

  1. A barnarizst vízben megmossuk, és feltesszük főni forró vízben egy csipet sóval. Kb. fél óra alatt kész.

Szósz elkészítése

  1. A szószhoz előveszünk egy tapadásmentes wokot vagy serpenyőt.
  2. 1 ek olívaolajat melegítünk benne közepes lángon.
  3. Apró kockákra vágjuk a hagymát, és az olajban pároljuk.
  4. A gyömbért lekaparjuk, mint az újkrumplit, és apró darabokra vágjuk. A hagymára dobjuk.
  5. A fokhagymákat megtisztítjuk, és áttörjük. A hagymás gyömbérbe keverjük.
  6. A pirospaprikát is a hagymára szórjuk, és egy percig pároljuk, hogy az ízek kisüljenek.
  7. Negyedekre vágjuk a koktélparadicsomokat, és a hagymás keverékhez adjuk.
  8. A koriander és petrezselyem leveleket letépkedjük a szárról, és összeaprítjuk. Nem kell nagyon apróra darabolni, mert szépen mutat a zöld levéldarabka a piros paradicsomon.
  9. Beleöntjük a fehérbort és 1 ek vajat, és további 5 percig, alacsony lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

Hal sütése

  1. Az ördöghalat 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy másik serpenyőben 3 ek olívaolajat forrósítunk közepes lángon.
  3. 2 ek vajat is teszünk bele. Amikor a vaj elolvadt és sercegni kezd, beletehetjük a halszeleteket. 1 kk sót és késhegynyi borsot szórunk rá.
  4. Nagyon rövid ideig kell csak sütni: 3 perc oldalanként. Mire a hal húsa kicsit áttetsző helyett fehér színűre sül, az az oldal kész. Megfordítjuk. Ha biztosra akarunk menni, egy nagyobb darabot kettévágunk, és megnézzük, hogy teljesen átsült-e, vagyis fehér.

Tálalás

  1. A rizs felét leszűrjük, és a szűrőbe passzírozzuk kicsit. A tálra fordítjuk gyorsan, vagy a tálat a rizs fölé borítva átfordítjuk. Levesszük a szűrőt, és elegyengetjük a rizst.
  2. Körbe kanalazzuk a rizs körül a szósz felét.
  3. A halszeletek felét a rizsre helyezzük.
  4. Ugyanígy járunk el a második tállal is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karácsony esti vacsora, ünnepi hal, ördöghal szósszal és rizzsel
hasonló receptek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
gyömbér 20 g
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
koktélparadicsom 18 db
koriander 2 ek
petrezselyem 2 ek
fehérbor 50 ml
vaj 1 ek
2 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
barnarizs 15 dkg
1 csipet
víz 3 dl
ördöghal 25 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi