Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ördöglángos

Ördöglángos
Ördöglángos
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi is lehet ez az ördöglángos? Egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom és laktató étel.
Tócsnitésztába bújtatott, grillezett pulykamellcsíkok primőrsalátával, kapros-fokhagymás öntettel, sajttal meghintve.
Képzeljetek el mellé egy korsó jéghideg sört.
És mindehhez egy kellemes szombat délutánt, egy árnyékba húzott kerti nyugággyal.

hozzávalók / 4 adag

A tócsnihoz

A húshoz

A salátához

A sütéshez

A tálaláshoz

  • 25 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat.
  2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk.
  3. A húst csíkokra  vágjuk,bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, rövid ideig állni hagyjuk, majd kevés olajon pirosra sütjük.
  4. A salátához a zöldégféléket kis kockákra vágjuk.
  5. A joghutban elkeverjük a salátaöntetet, 4-5 percig hagyjuk állni, majd ráöntjük a felaprított zöldségre.
  6. A kisült tócsnik egyik felére halmozunk egy-egy adag húst, rákanalazzuk a salátát, majd erre ráhajtjuk a tócsni másik felét.
  7. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 159 426
elküldve: 38
receptkönyvben: 2 031
elkészítve: 50/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött tócsni, pulykahúsos tócsni, pulykahússal töltött tócsni

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2015-07-19 13:18

Szia Vesta!

Elkészítettem én is. A tócsit hagyományos módon csináltam, csak nagy méretben. Az öntethez tejfölbe kevertem sót, borsot, fokhagymaport. Ez nem bántja a gyomrunkat :)
Isteni finom, laktató étel! Köszi a receptet! :D

Üdv: Rita

TRózsa
TRózsa Sat, 2014-11-15 11:03

Ez a turmixolás engem is érdekelne! A darabos vagy lereszelt krumplit turmixoljátok le?
A reszelést szeretném megúszni. Rózsa

Szemes Ildi
Szemes Ildi Fri, 2016-01-29 13:17

Én a kockára vágott krumplit turmixolom!! Sokkal hamarabb és könnyebben lesz kész.

Julie1978
Julie1978 Mon, 2011-06-27 19:44

Na, elkészítettem én is életem első tócsniját, és így az ördöglángost is. Sztem jól sikerült, a párom már túl van egy adagon :)
köszönöm a receptet ( jah a kép fogott még az ételről ).

kata_rzis
kata_rzis Sat, 2011-05-07 08:41

Megcsináltam a múlt hétvégén. A burgonyát én is leturmixoltam a palacsintához és tettem bele 2-3 kanál lisztet. ISTENI FINOM és nagyon kiadós lett! Gyakran kerül majd az asztalra, az biztos. Nagyon köszönöm a receptet. :o) Kata

Vesta
Vesta / Vesta Mon, 2011-04-25 08:55

Én is köszönöm mindenkinek,már megérte feltenni :))

Neeroofo : tedd saját receptkönyvbe!

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Wed, 2011-04-13 14:22

Ez valami ISTENI!!!!
Valaki segítsen, hogy hogy lehet ezt kedvencnek megjelölni!!
Köszi a receptet!
N

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2011-04-03 22:37

Már régóta vágytam végre egy friss zöld salátára, így az alapanyagokat beszereztem a hétvégére. Az ebéd készítésekor kimaradt egy kis pulykamell, mely négyünknek kevés lett volna, de eszembe jutott ez a régen kimentett recept, mely oly sokszor izgatta már a fantáziámat. Hát elkészítettem.....nagyon finom vacsora lett belőle, mely hamar az éhes család asztalára kerülhetett. Nagy siker volt, úgy jól laktunk, hogy utána csak szuszogtunk! Még az igen válogatós 10 éves kislányom is beburkolt belőle egy egész adagot, én meg csak pislogtam!
Köszönöm ezt a remek receptet, biztos máskor is el fogom készíteni, már csak azért is, mert a család kiköveteli!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-16 18:01

Köszönöm a receptet, fantasztikusan finom lett! Annyit változtattam, hogy a tócsniba piros aranyat is tettem (1 evőkanálnyit). Amikor megtöltöttem a tócsnit, a húsos salit megszórtam egy kis reszelt sajttal, mert így a nem folyik ki a "tartalom", ugyanis így összetartja a ráolvadt sajt (füstölt sajtot használtam). :)

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Thu, 2010-10-28 12:13

Nos,én elkészítettem először a dupla (6 krumpli),majd tripla (9 krumpli)adagot kevés lett!!!!
Most 3kg krumpliból csináltam,no így lett elég az én 18 és 15 éves fiaimnak két evésre!!!!

kismano6
kismano6 / kismano6 Tue, 2010-07-27 09:05

ISTENI .TEGNAP MEG CSINÁLTAM ÉS MIND EL FOGYOTT.
BÁR ÉN A KAPOR MÁRTÁST MAGAM KÉSZÍTETTEM FRISS KAPORBÓL .
A LISZT PEDIG NEM HIÁNYZIK BELŐLE MERT ÖSSZE FOGJA A SAJT ÉS A TOJÁS.
CSAK 1 ÖTLET A TÖBBIEKNEK ELŐBB RESZELJÉK LE A KRUMPLIT PICIT SÓZZÁK MEG HADJÁK10 PERCIG ÁLLNI NYOMKODJÁK KI A LEVÉT ÉS UTÁNA TEGYÉK BELE A HOZZÁVALÓKAT .ÍGY NEM LESZ LEVE.

Lyly
Lyly / Lyly Wed, 2010-07-07 19:17

Finom nagyon és végül is elég egyszerű összedobni, variálható is:)
Iszkiri: Nekem 4 db jött ki belőle átlagos méretű palacsintasütő serpenyőben. Íy egy jut mindenkinek.

Iszkiri
Iszkiri Fri, 2010-01-08 12:23

Kedves Vesta!
Megkérdezhetem, hogy a fent leírt mennyiségből hány darab tócsni jön ki?
Előre is köszönöm a választ!
Iszkiri

szuszi74
szuszi74 Mon, 2010-01-04 21:05

A recept fantasztikus, ez volt ma a vacsi! Bekerült a kedvencek közé!
Köszönöm!
Üdv.: Szilvi

Vesta
Vesta / Vesta Wed, 2009-11-04 22:13

Örülök :))
Az a jó főzésben (többek között) szerintem is, hogy kedvünk szerint variálhatunk a recepten :)

laca42
laca42 Wed, 2009-11-04 19:38

Sziasztok.
elkészítettem, némi módosításokkal, görög fűszerkeverékkel, és pici római köménnyel, azzal ízesítettem a joghurtot, salátát is, és mondhatom, így is nagyon jó lett.A tócsnit lisztes változatban csináltam...szóval, eléggé belenyúltam,de hát ez a főzés, mindenki másképp, és ez a jó benne. És majdnem kevés lett:)
Nagyon köszönöm ezt a finom kaját, köszi, hogy feltetted.:)

Vesta
Vesta / Vesta Tue, 2009-09-15 17:48

Szia Ildi,
én nem teszek a tócsniba lisztet, csak tojást, de van aki liszttel készíti. Persze attól is függ, mennyi levet enged a krumpli, bár azt le is lehet önteni. Üdv. Vesta

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-15 15:38

Sziasztok! Nem lehet, hogy ebből a receptből kimaradt a liszt?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 22:23

Nagyon finom volt:) Tegnap ez volt az ebédünk, mi annyit változtattunk, hogy a tócsnihoz valókat leturmixoltuk, és utána raktunk hozzá két evőkanál lisztet:)

860
burgonya 3 db
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
pulykamell 50 dkg
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
paradicsom 2 közepes db
uborka 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
joghurtos salátaöntet 25 g
joghurt 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
sajt 25 dkg