Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo keksz házilag pukapuka konyhájából

Oreo keksz házilag pukapuka konyhájából
Oreo keksz házilag pukapuka konyhájából
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is tudom, mindent, amit "házilag" el lehet készíteni, én elkészítem.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémet készítjük el előbb, majd következik a tészta. A cukrot a vajjal és a vanília kivonattal habosra keverjük. Kanalanként a tejszínt hozzáadjuk, és hűtőbe tesszük a krémet.
  2. A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, tojással. A lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával, csipet sóval és a sütőporral összekeverjük.
  3. A robotgéppel összegyúrjuk, amíg szép fényes, összeállt tésztát nem kapunk.
  4. Több kisebb bucira osztjuk, könnyebb összegyúrni és kinyújtani. Jól le kell lisztezni, mielőtt kinyújtjuk, különben leragad.
  5. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. 160 C°-on 6-7 percig sütjük.
  7. A krémet habzsákba töltjük (kiskanállal), és a korongokat betöltjük vele.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 600
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pukapuka

Mióta szakács: 2013.12.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oreo keksz, vaníliás-vajkrémes kakaós keksz, tejszínes vajkrémes kakaós keksz, csokis keksz vaníliás krémmel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pukapuka
pukapuka / pukapuka Sat, 2015-01-17 18:51

Nem lisztel,hanem porcukorral jobb kinyújtani,mert nem látszik a fehérség a kekszen.mint ahogy a képen is látni lehet.

339
vaj 12.5 dkg
porcukor 12.5 dkg
finomliszt 22.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 12.5 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
tojás 1 db
porcukor 25 dkg
vaj 5 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
habtejszín 60 ml