Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo otthon

Oreo otthon
Oreo otthon
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem-Oreo rajongó otthoni próbálkozása. Szerintem finom :)

hozzávalók / 12 adag

A kekszhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszhez

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
  2. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót átszitáljuk, és a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd fóliába, illetve sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, kb 1 órára.
  3. Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen vagy sütőpapíron. Kiszaggatjuk belőle a kör alakú formákat, és kb 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. Miközben hűl a keksz, elkészítjük a krémet.
  2. A vajat, a tejszínnel, a sóval és a vaníliakivonattal simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény, jól kenhető krémet kell kapnunk (a cukor mennyiségével ezen variálhatunk).
  3. A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, és azonnal fogyasztjuk. Jól zárható dobozban több napig is eláll. A maradék krémet pedig nyugodtan fagyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 50 517
elküldve: 22
receptkönyvben: 970
elkészítve: 48/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oreo házilag, házi oreo keksz

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

deda
deda Tue, 2016-04-12 16:07

A leírásban nem szerepel tejföl, mégis a hozzászólásokban két helyen is említik, hogy kevés bele. Akkor ha már kell bele mennyit rakjak első neki futásra? A másik kérdésem pedig az lenne hogy margarint használhatok e a vaj helyett? Előre is köszönöm a választ!

kicsinora
kicsinora Tue, 2016-03-15 11:33

Nagyon jól sikerült...ellenben megjegyeznem, hogy ahhoz, hogy a massza nyújtható legyen kellett még 2 kanál tejföl. Köszi a receptet!

lipinelli
lipinelli Mon, 2015-09-28 11:39

Szia! Megcsináltam, és nincsenek rá szavak, milyen isteni lett!!! A hab a tortán, hogy teljes kiörlésű liszttel készül, és hála a kakaópornak elfedi a speckó liszt néha kiérződő aromáját. Köszi a receptet!

vica.sandor
vica.sandor Tue, 2015-04-07 18:23

Kedves Coook! Igazán jól sikerült - csak tejfölből többet kellett beletenni a tésztába, mert különben szétszakadozott sodrás közben. Viszont a krémből nemhogy maradt, inkább kevés lett, mert én bizony vastagon kentem, kb. mint a tészta vastagsága. A családnak és a szomszédoknak is nagyon ízlett! Megjegyzem, hogy nekem a boltinál sokkal jobban ízlett!

márta66
márta66 Thu, 2015-02-19 11:36

Nem vagy egyedül a világbnan, kedves Coook! Nem tudom, mit esznek az oreo kekszen - hacsak azt nem, hogy mostanság trendi itthon. Ha már valami ilyesfélére vágyom - elég ritkán - maradok a jó, hazai pilótánál, szerintem sokkal íz-gazdagabb... Most már azt is transz-zsír mentesen állítják elő:-) Azért kösz a receptet, lehet, h 1x elcsábulok;-) üdv, Márta

lerebo
lerebo Sat, 2015-01-31 18:17

Ma elkészítettem a kekszet, mert az oreo a családom kedvence. A tészta összeállításához használnom kellett egy kis tejet, hogy jól nyújtható legyen. A krémhez pedig csak 25 dkg cukrot tettem. Nagyon finom köszönöm a receptet.

497
vaj 22.5 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 12 dkg
sütőpor 1.5 teáskanál
1 csipet
vaj 11 dkg
habtejszín 30 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
porcukor 35 dkg