Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo torta kávés piskótával

Oreo torta kávés piskótával
Oreo torta kávés piskótával
105 perc / előkészület: 70 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás az elkészítése, de megéri a fáradozást, ez a nagyon finom, dekoratív torta.

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Összeforgatjuk a lisztet a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
  2. Egy robotgép segítségével habosra verjük a tojásokat a cukorral, vaníliával, majd hozzáadjuk a tejfölt, kávét és az olajat. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is.
  3. Ezután egy 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-35 perc alatt. (Tűpróba!)
  4. A kész piskótát egy sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a kissé domború teteje is szép sima lesz.
  5. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, a kész torta teteje a sima, alsó lap lesz, ezután a tetején lévő lapot egy állítható tortaformába tesszük.

Krém

  1. 2,5 dl tejet felforrósítunk, közben simára keverjük a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A meleg tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés mellet. Ezután kis lángon továbbra is keverve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben a zselatint beáztatjuk 5 evőkanál hideg vízbe, majd kis lángon felolvasztjuk.
  3. A teljesen kihűlt, főzött krémet habosra keverjük a mascarponéval, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, a zselatinhoz keverünk 4 evőkanál krémet, majd egy habverő segítségével a krémhez keverjük.

Összeállítás

  1. A krém harmadát az alsó tésztalapra kenjük, elosztjuk rajta a negyedelt keksz felét, majd újra a krém harmada és a maradék keksz jön, végül a maradék krém, ezt a sima tetejű piskótával beborítjuk, kicsit rányomjuk. Ezután hidegre tesszük pár órára, én egy éjszakára szoktam, így az ízek is jól összeérnek.
  2. A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét, ha teljesen megdermedt, habrózsákkal és a maradék oreo keksszel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 045
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

oreo torta, mascarponés csokitorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

majertimea
majertimea Fri, 2017-12-22 19:58

Minden elismerésem a torta megálmodójának. A lányom 13. születésnapjára sütöttem meg 20 főre, rögtön dupla adagot, nagy, magas tepsiben. A recept tökéletes, semmit sem változtattam rajta, ami rám nem nagyon jellemző. Kicsit megijedtem a rengeteg krémtől , de valóban kellett bele az a mennyiség. Nagyon ízlett az egész családnak, az utolsó morzsájáig el is fogyott. GRATULÁLOK!

1717
finomliszt 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 5 g
1 csipet
tojás 2 db
cukor 24 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tejföl 14 dkg
napraforgó olaj 80 ml
feketekávé 1.6 dl
tojássárgája 4 db
cukor 12 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
tej 3.5 dl
vanília 2 db
mascarpone 50 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 20 g
oreo keksz 16 db
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
habtejszín 4 dl
porcukor 1 ek
oreo keksz 12 db