Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo torta SüniSüti konyhájából

Oreo torta SüniSüti konyhájából
Oreo torta SüniSüti konyhájából
150 perc / előkészület: 90 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves barátnőm babát várt, mikor a születésnapjára készült ez a torta, és azért lett oreos, mert ez volt az az édesség, amit nagyon meg tudott kívánni :)

hozzávalók / 7 adag

Piskóta

Krém

Dekoráció

ajánlat

A tojások legyenek szobahőmérsékletűek a piskótához! A habtejszín legyen behűtve felverés előtt! A lisztet szitáljuk át! Sütőpapírt csak a tortaforma aljára tegyünk, és ne kenjük be az oldalát semmivel!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Kimérünk mindent: 1. edénybe a lisztet, kakaóport, sütőport, 2. edénybe a 150 g cukrot, tejet, tojássárgáját, 3. edénybe a tojásfehérjét, 4. edénybe a tojásfehérjébe szánt 60 g cukrot.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot is, és kemény habbá verjük.
  3. Elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát meg a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, kakaót, sütőport, és óvatosan elkeverjük, majd simára habosítjuk.
  4. A felvert tojáshabot a tésztamasszához adagoljuk kanalanként, és óvatosan egyneművé forgatjuk.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, de az oldalát nem kenjük be semmivel! Ebbe öntjük a masszánkat, és az oldalán kicsit felhúzogatjuk, hogy könnyebben tudjon majd megemelkedni.
  6. 175 fokon tűpróbáig sütjük, fél óra után alufóliával letakarjuk, és kb még fél órát sütjük.
  7. A lapot teljesen kihűtjük, az oldalán egy éles késsel körbevágjuk, majd két lapba vágjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk.
  2. A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral, vanília aromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk, és alaposan behűtjük betöltés előtt.
  3. A kihűlt tortalapok közé töltjük a krém 3/4-ét.
  4. A maradék krémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel a torta tetejére csinos halmokat nyomunk belőle.

Dekoráció

  1. Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz kettévágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd, és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a megoldást: a kekszet vízszintesen az asztalra fektetjük, majd egy éles kést függőlegesen (a kekszre pont merőlegesen) a közepébe döfünk, és csodása félbepattan :D
  2. A félbevágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet, és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 980
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

oreo kekszes torta, krémsajtos oreo torta, tejszínes krémsajtos oreo kekszes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztimi80
sztimi80 Fri, 2015-10-23 13:01

A nyáron készítettem először. Fincsi és nagy sikere volt, ezért holnapra újra elkészítem a keresztfiamnak :)

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Mon, 2015-10-26 08:13

Köszönöm, hogy megosztottad ezt velem. Örülök, hogy annyira ízlett, hogy már másodszor készül :D

1023
tojás 3 db
cukor 210 g
finomliszt 230 g
tej 1.2 dl
napraforgó olaj 1.2 dl
sütőpor 0.75 csomag
cukrozatlan kakaópor 35 g
krémsajt 125 dkg
tejföl 2 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
1 csipet
habtejszín 1.5 dl
habfixáló 0.5 csomag
cukor 0.25 bögre
oreo keksz 7 db