Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából

Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted ezt az isteni kekszet, akkor képzelj el egy egész tortát, hasonló ízben! Oreo fanoknak muszáj kipróbálni! :) 

hozzávalók / 8 adag

Tortalapok

Krém

Díszítés

ajánlat

Néhány órát hűtőben pihentetjük, ha kibírjuk, és nem kóstoljuk meg azonnal! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalapok

  1. Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat is.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is.
  2. Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez.
  3. A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
  4. A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.

Díszítés

  1. A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén.
  2. Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 28 253
elküldve: 8
receptkönyvben: 258
elkészítve: 30/30
Facebookon megjelent: 2

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

oreo kekszes torta, keksztorta, habos-oreós torta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pakóca
pakóca Thu, 2016-03-31 14:03

Kedves Sylvia!
Elkészítettem a tortát, és mennyei lett :)
Picit kevesebb cukorral, mert a családban inkább sósszájúak a fiúk, de náluk is hatalmas sikert aratott. Most hétvégén már harmadszorra sütöm meg, és ha szerencsém van, nem kanalazzák el a krémet még a torta töltése előtt :))))
További sok sikert kívánok Neked!
pakóca

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Thu, 2016-03-31 20:01

Kedves Pakóca! :)
Harmadszorra készíted pár nap alatt??!! :) Nem semmi.....:)
Nagyon örülök neki,hogy sikered volt vele és azt is ,hogy megosztottad velem!
Köszönöm szépen...Üdvözöllek:
Sylvia

pakóca
pakóca Fri, 2016-04-01 20:07

Kedves Sylvia! Á, neeem pár nap alatt :))) Most hétvégén lesz a 3. alkalom, előtte húsvétkor volt 2x, egy a családnak, másodszor meg a vendégseregnek :))) A torta krémje simán pohárkrémnek is tökéletes, ha valakinek nincsen ideje tortalapot sütni...
Gratulálok a receptjeidhez! És ha már így írok, azt is leírom, hogy a Te tortarecepted messze-messze felülmúlja a cukrászdai Oreo tortákat!
További minden szépet és jót kívánok!

adrimadri
adrimadri Wed, 2015-09-02 09:29

Kedves Sylvia!
Megcsináltuk a tortát a születésnapunkra...nagyon finom lett!! :)
Egyébként, a krémbe mi csak 22dkg porcukrot tettünk, nekünk elég édes volt :)
Köszönjük!
Adrienn

vica1974
vica74 / vica1974 Tue, 2015-05-19 14:25

Kedves Sylvia :) Nagyon köszönöm a receptet isteni finom biztos sokszor fogom késziteni

szilviamalmos
Sylvia Gasztro Angyal / szilviamalmos Fri, 2015-04-03 10:43

Kedves Epony! :) Nagyon örülök,hogy sikered volt, hogy ízlett a családodnak! Kicsit hozzájárulhattam a szülinaphoz, ez külön öröm nekem, és engedd meg,hogy boldog szülinapot kívánjak én is az ünnepeltnek! Köszönöm,hogy megosztottad velem és a saját tapasztalatodat is... üdv: Sylvia

Epony
Epony Thu, 2015-04-02 11:01

Kedves Sylvia!
Elkészítettem, lányom szülinapi tortája lett és nagy sikert aratott! A krém összeállításánál kicsit módosítottam az arányokon, mert soknak találtam a tejszínhabot... végül egyel több pohár joghurt és kb. -1 dl tejszínböl vert hab került bele - nekem/nekünk így jobban ízlett, karakteresebb lett a krém. Köszönet a receptért!

887
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 8 ek
cukor 8 ek
napraforgó olaj 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 40 dkg
porcukor 27 dkg
habtejszín 3 dl
görög joghurt 375 g
zselatin 20 g
oreo keksz 24 db
oreo keksz 7 db
habtejszín 2 dl