Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orgonás-rózsás virágfagyi

Orgonás-rózsás virágfagyi
Orgonás-rózsás virágfagyi
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon furcsa, de ennek a fagyinak tényleg virágíze van. Rózsa is, orgona is, bodza is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vadrózsát (csipkebogyó virága) is használhatunk, bár annak kevésbé intenzív az íze. Olyan növényekről szedjük a virágot, amik biztos nem szennyezettek, vegyszerezettek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virágokat mossuk meg, de a bodzát csak óvatosan, vagy ha védett, tiszta helyről szedtük, akkor nem is muszáj. A szirmokat nagyjából szedjük le a szárakról.
  2. A tejet és a tejszínt öntsük egy lábosba, szórjuk bele a szirmokat, a vaníliarúd kikapart magját és a rudat, és a cukrot is adjuk hozzá.
  3. Melegítsük, de mielőtt forrna, vegyük le a tűzről. Hagyjuk hűlni, és közben kóstolgassuk. Már a legelején is lesz némi virágíze, és minél tovább hagyjuk a tejszínben a szirmokat, annál intenzívebb lesz. Néhány óra után pedig kicsit savanykássá is válhat, úgyhogy ne feledkezzünk meg róla.
  4. A kívánt íz elérése, de mindenképp a tejszín kihűlése után szűrjük le azt. Tegyük vissza a tűzre melegedni.
  5. A tojássárgáját keverjük ki jól a mascarponéval, majd öntsük a melegedő tejszínhez. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük, míg kicsit be nem sűrűsödik.
  6. Öntsük műanyag dobozba, és miután teljesen kihűlt, tegyük a fagyasztóba. 1-2 óra elteltével keverjük át, ezt ismételhetjük még néhányszor, amíg teljesen meg nem fagy. Tálalás előtt vegyük ki a fagyit 10 percre a fagyasztóból, hogy könnyen adagolható legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 694
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: sorbet, fagyikehely, fagyitorta, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

rózsafagyi, bodzafagyi, orgonafagyi, fagylalt virágokból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

206
rózsa 2 db
orgonavirág 1 db
bodzavirág 1 db
habtejszín 1.5 dl
tej 1 dl
cukor 5 dkg
vanília 1 db
mascarpone 12 dkg
tojássárgája 1 db