Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás gluténmentes calzone

Óriás gluténmentes calzone
Óriás gluténmentes calzone
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy húsimádó calzonerecepttel készültem, amit gluténmentesen készítettem el! Ez a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. Ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes étel. Egyszerű, laktató és igazán finom étel.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz elemeit összeöntjük, majd a folyékony elemeket fokozatosan hozzáadva egynemű tésztát gyúrunk belőle robotgép segítséggel. Persze kézzel is készíthetjük a tésztát. Ha ezzel megvagyunk, kis liszttel megszórjuk a tetejét, és meleg helyen kelesztjük 30 percig.
  2. Míg pihen a tészta a töltelék hozzávalóit előkészítjük, feldaraboljuk az alapanyagokat. A konzerves aprított paradicsomot összekeverjük a sóval, borssal, bazsalikommal.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtólapon kör alakúra nyújtjuk, majd a paradicsomszósszal megkenjük, és tetszés szerint a feltettek jól megpakoljuk. A legtetejére kerüljön a reszelt sajt és a mozzarella.
  4. Sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre, és szépen lelapogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tetejét megkenjük olívaolajjal.
  5. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
  6. Frissen tálaljuk, rukkolával és paradicsomszóssal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
36 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

832
gluténmentes lisztkeverék 500 g
friss élesztő 25 g
víz 3.5 dl
10 g
cukor 10 g
olívaolaj 3 ek
konzerv paradicsom 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
szalámi 150 g
csípős kolbász 150 g
sonka 150 g
pepperoni 3 db
lila hagyma 1 közepes db
ementáli sajt 220 g
mozzarella 150 g