Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás linzer szilvalekvárral

Óriás linzer szilvalekvárral
Óriás linzer szilvalekvárral
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk ezt a linzertésztát, könnyű, puha. Mikor beleharapok, isteni íz, amit érzek! Szintén nővéremet tudnám említeni, azt mondta, hogy az övé nem szokott ilyen puha lenni...

Az én formám átmérője 9 cm-es. Neylonban szoktam tartani. Sima, olcsó vajat használtam hozzá. Több nap után is fincsi. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává.(Ha szükséges csepp tejet tegyünk hozzá.) Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. Kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Lekvárral megkenjük. Összeragasztjuk. Majd fogyasztható. (Neylonban érdemes tárolni.) 2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 41 382
elküldve: 14
receptkönyvben: 642
elkészítve: 38/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvalekváros linzer, lekváros linzer, vajas linzer

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krajnik
krajnik Sat, 2016-05-14 17:50

Hello
Ez tényleg isteni finom és puha. Párom születésnapjára készítettem el. Nagyon ízlett neki.Máskor is elkészítem.
Üdv

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2016-05-15 14:47

Köszi a visszajelzést,örülök,hogy nektek is ízlik!Boldog születésnapot!! :-)))

Control
Control Thu, 2015-04-02 12:17

A legjobb amit eddig ettünk, nagyon köszönjük! Persze az összes recepted szuper :-)))

Andale92
Andale92 Sat, 2014-02-01 20:56

Először készítettem linzert. A kinézete alapján nem vittem volna vendégségbe (vastag lett és rücskös a teteje), de a családtagok "rárepültek", annyira finom volt és 2 óra múlva már semmi sem volt belőle :)

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2014-02-02 14:42

Ha nem gyúrod össze alaposan,simává a tésztát,akkor valószínűleg tényleg "rücskös" lesz.Majd másodszorra tökéletesre sikerül!Nem igaz?!! :-))

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Fri, 2013-11-15 10:43

Elkészítettem már egyszer, nagyon megörültem, hogy végre egy recept ahol nem margarinnal készül. Nagyon finom lett, most tervezem másodszor sütni :)

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-11-15 11:32

Köszönöm!!-nagyon jól teszed,hogy ismét elkészíted......majd küldj belőle légyszi..... :-)))

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-06-02 16:53

Kedves Iluska!
Megsütöttem tényleg omlós,margarinnal és zsírral készült,így is működik!!!
Köszi a receptet.
Szép estét.
Tündi

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Tue, 2013-02-26 15:04

Elkészítettem én is a recepted, nekem mondjuk kicsit több zsiradékot igényelt a tészta, először nem akart összeállni, de a végeredmény végül jó lett. Gyanítom nem lesznek meg túl sokáig :) Köszi!

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-02-26 15:49

Picike tejet néha nekem is kell tenni hozzá,ez attól függ mennyi zsiradékot kíván a liszt,és,hogy milyen vajból készíted.Örülök,hogy azért jó lett! :-))

zsuska
zsuska Thu, 2013-01-03 15:48

Fiatal asszony koromban a férjem nagynénije sütött linzerkarikát és mondhatom ipari mennyiséget bírtam belőle elfogyasztani. Amikor szegénykém már nem bírta űzni az ipart mondta, h próbáljam meg menni fog...De amikor elkezdte, h szalalkáli meg miegymás, akkor ez nálam kiverte a biztosítékot. Gyakorlatilag ezzel be is fejeztem a soha el sem kezdődött pályafutásomat. :) Most úgy 25 évvel késöbb beleakadtam a receptedbe és döntöttem: Lesz ami lesz!!! Hát azt kell mondjam, h erősen ibereli néhai nagynéni sütijét..FANTASZTIKUS és roppant egyszerű és egy morzsányi szalalkáli se kevert be..:)) ISTENI finom!!.. Karácsony óta másodszorra sütöm kis családom nagy örömére nem beszélve az enyémről!!! ;) Köszönjük!! és BUÉK!!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-01-04 13:54

Jó kis történet......és örülök,hogy kedvezhettem vele neked is! Boldog új évet,és sikeres sütést,főzést 2013-ban is! :-))

Trixi63
Trixi63 Sat, 2012-11-17 10:28

Szia Iluska!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha vaj helyett margarinnal készítem az nem baj-e? És ha fémdobozba teszem sütés után akkor is puha lesz-e? És nem kell hűteni a tésztát nyújtás előtt?
Köszönöm ha válaszolsz:)
Üdv.:Trixi

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2012-11-17 11:19

Nem baj ha margarint használsz.Fémdobozba én még nem tettem,de biztos jó lesz.Nem kell hűteni a tésztát,csak jól dolgozd össze.Sikeres sütést! :-))

hóvihar
hóvihar Wed, 2012-08-29 21:14

szia Iluska!
szerinted ha csak zsírral készítem a linzeredet, úgy is jó lesz? laktózérzékenység miatt nem szívesen tennék bele vajat, a laktózmentes pedig ahhoz drága, hogy 30 dkg-t fogyasszon ez az egy süti.
köszönöm!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-08-30 11:50

Szia!Azt tudom,hogy a zsírtól omlósabb lesz.Viszont szerintem zsír ízű lesz,ha csak zsír lesz benne.Nézz szét nálam,és hátha találsz valami másfajta sütit,ami a kedvedre való lesz.Üdv! :-))

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2012-06-01 13:26

Holnapra tervezem a sütést,nagyon tetszik a recept.Remélem sikerülni is fog!Nincs szilvalekvárom,én baracklekvárt teszek bele.

holdika
holdika Wed, 2012-03-21 09:47

Igaza van a nővérednek,valóban finom és puha is lett.Nem tudom ezen mit lehet elrontani,összegyúrtam,nyújtottam,szaggattam,sütöttem és mind megettük....Köszi a receptért!!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-03-22 12:50

Akkor ezek szerint ügyes voltál,és örülök,hogy elkészítetted.... :-))

mchero
mchero Wed, 2012-02-15 13:55

Mi karácsonyra vett, különböző alakú kiszúrókat szerettünk volna kipróbálni ezzel a tésztával. A képen nagyon szép alakúak a virágok, ezért gondoltuk, hogy jól szaggatható a tészta, és pont ilyet kerestünk. De sajnos nem sikerült, nem lehetett nyújtani, szétmorzsolódott, aztán raktunk bele tojást, margarint, végül tejfölt, de semmit sem segített. Sem kinyújtani, sem kiszaggatni nem tudtuk. Számunkra csalódás volt.

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2012-02-15 14:39

Ez egy isteni tészta.Hidd el ebbe az égvilágon semmi más nem kell,csak ami a hozzávalókban szerepel.Igen,valóban könnyű szaggatni,hisz akkor nekem sem lett volna ilyen jó a süti.Szerintem valamit lehet elnéztetek,meg kell próbálni ismét,mert én szeretném ha neked is jól sikerülne,mert ebben semmi ördöngősség nincs.

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-12-09 12:16

Üdv!Ha nincs odaírva csak annyi,hogy liszt ,akkor simát jelent.Jó sütést!!

Roli73
John / Roli73 Wed, 2011-11-30 08:40

Megcsináltam, tényleg nagyon nagyon jó. Ma újra kell csinálnom közkívánatra.
A készítés napján kevésbé jó az állaga, mindenképpen másnapra "érik be". De akkorra pazar.

katacica962
katacica962 Sat, 2011-11-19 15:37

Szia!
Lehet vaj helyett margarinnal is készíteni? Válaszodat előre is köszönöm!

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2011-11-19 17:42

Szia katacica!Persze,én Lira sütővajat használok.A margarinnal csak még jobb lehet.A zsirt tedd hozzá,mert attól lesz omlós.Jó sütögetést!!

meviki
meviki Tue, 2011-11-15 18:06

Szia Iluska!

Nagyon jól néz ki ez a süti. Szívesen elkészíteném én is!
Milyen vékonyra kell nyújtani a tésztát?
Köszönöm

1021
finomliszt 60 dkg
vaj 30 dkg
mangalica zsír 2 ek
tojássárgája 2 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1.5 csomag
tej 2 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg