Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriáspalacsinta gazdagon

Óriáspalacsinta gazdagon
Óriáspalacsinta gazdagon
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki ébredt már fel reggel jó éhesen, az bizonyára jól tudja, hogy milyen jól tud esni egy serpenyős óriáspalacsinta jó sok gyümölccsel és némi porcukorral. Az én kedvencem a fahéjjal, porcukorral, meggyel és mazsolával gazdagon megszórt óriáspalacsinta, amit felforrósított öntöttvas-serpenyőben sütök ki.

A palacsinta méretéből adódóan semmiképpen ne a lapos teflon palacsintasütő edényben készítsétek, hanem használjatok magasabb falú serpenyőt.

hozzávalók / 1 adag

A palacsintatésztához és a sütéshez

A tálaláshoz

  • 5 dkg meggy (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 marék mazsola (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 1 púpozott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
  • fahéj ízlés szerint

ajánlat

Természetesen más feltétekkel is lehet enni, a bemutatott recept az, amit én a legjobban szeretek és a leggyakrabban fogyasztok.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Különválasztjuk a két tojássárgáját és fehérjét.
  2. Egy magas falú tálban a két tojásfehérjét egy kis citromlé és egy csipet só társaságában kemény habbá verjük, félúton hozzáadva a porcukor felét. Ha kész a tojáshab, akkor a keverőtálat lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Egy habverő segítségével a két tojássárgáját simára keverjük a csipet szódabikarbónával és a porcukor másik felével, majd folytonos kevergetés közben apránként hozzáadjuk az egy deci tejet. A keverést folytatva hozzákerül a szódavíz is.
  4. A finomlisztet átszitáljuk, majd több kis részletben adagolva csomómentesre keverjük a tojásos-tejes masszával.
  5. A tojáshabot kivesszük a hűtőből, és egy spatulát használva óvatos mozdulatokkal belekeverjük a palacsintatésztánkba. Óvatosnak kell lenni, nehogy a hab "kipukkadjon". Akkor jó, ha kellően levegős a kapott tésztánk állaga.
  6. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, majd rakunk bele 4 evőkanál olajat. Ha az olaj már egy kicsit serceg, lekapcsoljuk a legalacsonyabb fokozatra, és beleöntjük a palacsintatésztát. Ha kellően forró az olaj, akkor a tészta még vasserpenyőben sem fog odaragadni.
  7. Ha a palacsintánknak már a teteje is kezd megszilárdulni, akkor stabilan alányúlunk egy lapáttal, óvatosan felemeljük, majd egy gyors és határozott mozdulattal megfordítjuk. Ha az alsó fele is megszilárdul, akkor tálalhatjuk is.

A tálaláshoz

  1. Az óriáspalacsintánkat egy tányérra szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, porcukorral, mazsolával és meggyel (lehet mirelit is).
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kobalt 1995

Mióta szakács: 2020.05.23.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

felhő palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1163
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
porcukor 4 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tej 1 dl
szódavíz 1 dl
citromlé 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
meggy 5 dkg
mazsola 1 marék
porcukor 1 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint