Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orientális padlizsán

Orientális padlizsán
Orientális padlizsán
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orientális-nak neveztem el, mert a kuszkusz az orientális konyha egyik tipikus alapanyaga.

Könnyen, gyorsan elkészíthető, a vegyes zöldségek színeitől nagyon mutatós, egészséges, alacsony kalóriatartalmú.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuszkusz mennyiségének másfélszerese mennyiségű vizet forralunk, beleöntjük a kuszkuszt, majd a tűzről levéve, lefedve megvárjuk amíg magába szívja a folyadékot, és összeáll.
  2. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk. A húsát egy kanállal kikaparjuk, úgy hogy kb. 1 cm vastag szél maradjon. Bekenjük citromlével, hogy nehogy bebarnuljon.
  3. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk.
  4. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és paprikát, kicsit később a gombát és a paradicsomot, fűszerezzük, és az egészet összerottyantjuk. (Fűszerezzük intenzívebben, mert a kuszkusszal összekeverve csökken majd a fűszeressége.)
  5. A zöldségkeveréket hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
  6. A padlizsánokat a zöldséges kuszkusszal töltjük, tetejükre felkockázott feta sajtot teszünk.
  7. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük összesen kb. 40 percig. Az első 15 percben alufóliával lefedve, majd a maradék 25 percben alufólia nélkül.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 666
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Timmi88

Mióta szakács: 2012.09.06.
12 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán, kuszkuszos töltött padlizsán, töltött padlizsán feta sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Fri, 2015-09-18 16:25

Elkészítettem, de egyszerűsítettem a tölteléken: nyersen kevertem a főtt kuszkuszba hagymát, sonkát, sót, tojást. így is finom lett! legközelebb többféle zöldséget keverek bele - ahogy a recept is ajánlja. :)

205
padlizsán 2 db
kuszkusz 0.5 bögre
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
pritaminpaprika 0.5 db
gomba 2 nagy db
paradicsom 2 közepes db
feta sajt 60 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 2 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
kígyóuborka 0.25 db