Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Original hamburger

Original hamburger
Original hamburger
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor készítek hamburgert (szigorúan a kerti grillen), amikor a szokásos grill kajákat már unjuk. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és nagyon kevés a mosogatnivaló utána, ezért duplán szeretem. A család, a vendégek imádják, mert ki ne szeretné a hamburgert? Diéta, fittness szempontból nem annyira optimális, de ha a szószt és a bucit lecseréljük salátára - szintén laktató, "tiszta" ételt kapunk. 

hozzávalók / 5 adag

A húspogácsák elkészítése

  • 1 kg darált marhahús (Csak felsálat használok hozzá. Akinek ez túl sovány, tehet bele egy kis faggyút is.)
  • 3 kávéskanál
  • 2 kávéskanál fehér bors

A szósz elkészítése

Az összerakás

Szólj hozzá!

elkészítés

A húspogácsák elkészítése

  1. A darált húst egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és a borsot.
  3. Kézzel nagyon óvatosan "összesimogatjuk" (nem szabad úgy bánni vele, mint a fasírttal), a legszaftosabb akkor lesz, ha megőrizzük a hús állagát.
  4. Kézzel 5 db gombócot formázunk, majd óvatosan kilapítjuk.
  5. Egy tálcára tesszük őket egymás mellé, és a továbbiakig mehet a hűtőbe.

A szósz elkészítése

  1. Míg a húspogácsák pihennek, elkészítjük a szószt.
  2. Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, közben kóstolgatjuk.
  3. Ha úgy érezzük, hogy valamiből kell még bele - beletesszük.
  4. Ez is mehet a hűtőbe.

Az összerakás

  1. Felvágjuk a lila hagymát, a paradicsomot (vagy bármilyen más tetszőleges zöldséget) lehetőleg vékony, egész szeletekre.
  2. Közben bekapcsoljuk a grill- (rost) lapot (lehet faszenes grillen sütni - úgy talán még finomabb lesz íze).
  3. Feltesszük a húspogácsákat sülni, közepes hőfokon, hogy szépen lassan sülhessen. Erősen nyomkodni, lapítani nem ajánlott, az a jó, ha minél szaftosabb marad a húspogácsa.
  4. Mindkét oldalát 6-12 percig sütjük, attól függően mennyire átsülve szeretnénk a húspogácsát. Optimális esetben a közepén egy vöröses csík marad, de ez ez ízlés kérdése.
  5. Mielőtt úgy érezzük, hogy a második oldala is megfelelőre sült, óvatosan ráteszünk egy-egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe. Ezzel egy időben feltesszük a félbevágott hamburgerzsömléket is, arccal lefelé, hogy egy kicsit ez is megpiruljon.
  6. A kész húspogácsát és a felvágott zöldségeket a zsömlébe pakoljuk, megkenjük a szósszal, és kész a hamburger.
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbytka

Mióta szakács: 2017.06.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hambuci, házi hamburgerhús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bandesz22
bandesz22 Thu, 2017-12-21 21:43

Köszönöm a szósz receptjét! Más ételekhez is nagyon jó lesz!

743
darált marhahús 1 kg
3 kávéskanál
fehér bors 2 kávéskanál
majonéz 10 ek
mustár 5 ek
ketchup 5 ek
fehérborecet 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
cukor 3 teáskanál
fokhagymapor 1 kk
hamburger zsemle 5 db
paradicsom 3 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
cheddar sajt 15 dkg