Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Örök kedvenc linzer

Örök kedvenc linzer
Örök kedvenc linzer
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom! A linzer az, amit előbb utóbb meg kell tanulni, így tettem én is. Kb annyira egyszerű, mint a piskóta! Elsőre sikerült! (Piskótánál ugye az 1-1-1.) Itt a linzernél a bűvös megjegyzendő szám a 3-2-1, mint 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, és akkor jó lesz.

Íme életem első linzerjei :)

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Száraz hozzávalókat, mint a liszt, cukor, sütőpor, citrom reszelt héja összekeverjük egy tálban.
  2. Majd kézzel a margarint és a vaníliarúdból késsel kikapart vaníliát hozzádolgozzuk a száraz összetevőkhöz - lendületesen, mert különben a margarin a kéz melegétől megolvad, és nehéz vele utána. Majd hozzádolgozzuk a tojássárgáját is. Egy kis cipótésztát fogunk kapni.
  3. Ezt a tésztacipót fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Egy óra elteltével kicsomagoljuk a fóliából, lisztezett nyújtódeszkán újra átgyúrjuk, majd kb fél centi vastagságúra nyújtjuk. Linzerszaggatóval ugyanannyi lyukas és ugyanannyi teli tésztát szaggatunk, és rásorakoztatjuk tepsire, amit sütőpapírral bélelünk. (Nekem egy fém muffin forma-tepsim volt, lefóliáztam a tetejét, és arra raktam a sütőpapírt, egy nagy sík felületet kapva, így egyszerűbb ki be venni a sütőből, mint egy magas falú tepsit.)
  5. Előmelegített sütőben, felső-alsó sütés fázisra állítva 180 fokon 10-12 percig sütjük. 10 percnél világos lesz, 12 percnél pedig aranysárga.

Töltelék

  1. Amikor már nem forró, kiskanál segítségével megkenjük pl. baracklekvárral, és összelegózzuk a teli és a lyukas feleket :) A lyukakba is töltünk pici lekvárt, hogy szép legyen. 30 db sütit fogunk kapni ebből a mennyiségből.
  2. Edd meg mind! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 221
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Wwitch

Mióta szakács: 2015.08.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, ízes linzer, baracklekváros linzer

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wwitch
Wwitch / Wwitch Thu, 2015-08-27 19:03

Nagyon szépen köszönöm!!!
És már rég követem a Facebook oldalt is ;)

vadgesztenye
vadgesztenye Tue, 2015-08-25 18:59

Igen, ez a linzer csak sütőpor nélkül. Más lazító sem kell bele. Nagyon igaz, úgymond a kéz melegétől "leég " a tészta. Kemény lesz ha kicsapódik belőle a zsiradék. A cukrászok ezért spatulával dolgozzák össze. Érdemes kipróbálni az eredeti szerint sütőpor nélkül. Egész más az íze és az állaga. Üdv. Erzsi

Wwitch
Wwitch / Wwitch Thu, 2015-08-27 19:04

Köszönöm szépen a tippet! Ki fogom próbálni sütőpor nélkül is!
Dóra

1054
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 20 dkg
vanília 1 db
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 8 teáskanál