Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt

Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt
Őrölt borsos mandulasajt 10 perc alatt
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, készítek növényi sajtot, egészséges, és akár diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Lehet hagymaporral, medvehagymával, snidlinggel is ízesíteni, ki mit szeret.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet spagettivel, pizzával fogyasztani, vagy pirítósra kenni, nagyon finom. Ízlés szerint lehet fűszerezni, ki mit szeret, egy kis chilivel is akár...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este áztassuk be a mandulát, kb. egy fél bögrényit, és reggel lazán szárítsuk meg. Ha forró vízbe dobjuk egy pillanatra, könnyen leválik a héja. A megszárított, héjától megfosztott mandulát ledaráljuk egészen apróra.
  2. Vízben elkeverjük az agar agar port, és felforraljuk, hogy elolvadjon. A mandula őrleményt sóval, fokhagymaporral és az inaktív sörélesztő pehellyel összekeverjük.
  3. A mandula őrleményünkhöz adjuk az agar agar zselét, majd jól összeturmixoljuk. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, mert az hozza ki az ízét.
  4. Az egészet egy enyhén kiolajozott tálkába tesszük, majd betesszük a hűtőbe. Én egy kiürült szójás dobozt használtam erre a célra.
  5. Rövid idő alatt megdermed, és szeletelhető állagot vesz fel. Tálalás előtt szórjuk meg a durvára őrölt borssal, és már kész is. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 040
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: vegán
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

növényi sajt, mandulasajt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

105
mandula 10 dkg
himalája só 0.5 kk
élesztőpehely 1 ek
agar agar 0.5 teáskanál
fekete bors 1 csipet
fokhagymapor 0 ízlés szerint