Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz céklasaláta halfilével

Orosz céklasaláta halfilével
Orosz céklasaláta halfilével
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salátát az egyik főzősműsorban láttam és megtetszett, így gondoltam kipróbálom. A színe igazán kellemes és az íze sem utolsó!

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A halfiléhez

ajánlat

Megjegyzés a cékla sütéséről:
A cékla sok cukrot tartalmaz és ha fóliában sütjük egy finom réteg képződik rajta, ami lehetővé teszi, hogy több vitamin maradjon benne, mintha főznénk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kígyóuborkát, krumplit és a vöröshagymát kockákra vágjuk, hozzátesszük a zöldborsót.
  2. A fóliában megsütött céklát meghámozzuk és szintén kockákra vágva hozzáadjuk a többihez.
  3. Ízesítjük és meglocsoljuk a tejföllel, hozzákeverjük a mustárt.
  4. Jó alaposan összekeverjük és hűtőben legalább 2-3 órán át pihentetjük.
  5. A halfilét kiengedjük és kisebb szeletekre vágva bepácoljuk, majd olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 233
elküldve: 2
receptkönyvben: 313
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

FMAlisca

Mióta szakács: 2009.10.03.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: orosz
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 17:05

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!
A céklát én eddig csak savanyúságként imádtam, és nem tudtam mit kezdhetnék még vele. Ez így új távlatokat nyitott... :)))

Szabó Mária32
Szabó Mária32 Tue, 2011-02-01 22:22

Ez finom saláta de lehet pácolt heringgel amit szintén kockára vágva össze keverjúk a salátával ésúgy hütjük le hogy az ízek összeérjenek.

bor-csi
Borcsi / bor-csi Wed, 2010-04-14 18:01

Szia FMAlisca !

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy meghámozod a céklát vagy nem, mielőtt a fóliába csomagolod?

Köszönöm: Borcsi!

bor-csi
Borcsi / bor-csi Fri, 2010-04-16 09:03

Köszi!
Ki fogom próbálni, én még csak főzve ettem!
Így is nagyon ízletes lehet!

FMAlisca
FMAlisca / FMAlisca Fri, 2010-04-16 10:43

szia, sokkal finomabb sütve! Szerintem össze sem lehet hasonlítani! Még egy tanács: ha becsomagoltad, akkor szurkáld meg villával néhány helyen, hogy a gőz tudjon távozni! Várom, hogy sikerült!

bor-csi
Borcsi / bor-csi Fri, 2010-04-16 16:36

Ez nagyon jó hír, mert szerintem a cékla főzve is irtó finom:))))))))))) sőt a hugom nyersen szokta enni... úgy sem rossz de maradok a hőkezelésnél, néha természetesen a vitaminok miatt jó nyersen is!
És kb. mennyi ideig süssem szerinted? Nem feltétlenül arra gondolok, hogy hány perc, hanem meg kell várni hogy megpuhuljon valamennyire? vagy honnan tudom hogy már jó???
Köszi Borcsi

FMAlisca
FMAlisca / FMAlisca Sun, 2010-04-18 18:37

én jó sokáig szoktam sütni, teljesen puhára! Már csak azért is mert a kisfiam is kap belőle ilyenkor!

Redy28
Redy / Redy28 Wed, 2010-01-27 15:04

Nagyon finom volt ez a saláta, bár én kicsit átalakítottam: 2 db kisebb céklát sütöttem meg sütőben (fóliában 50 percig), a zöldborsó helyett konzerv mexikói zöldségkeveréket és csak fél kígyóubit tettem bele. Mindenesetre a családnak ízlett, a sült hallal remek kombináció!
Köszi a receptet
Edit

472
kígyóuborka 1 db
burgonya 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldborsó 20 dkg
cékla 1 db
tejföl 150 g
mustár 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tőkehalfilé 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
kapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek