Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz csirkepástétom tésztában

Orosz csirkepástétom tésztában
Orosz csirkepástétom tésztában
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A majdani férjemmel való összeköltözésünkkor, az első vendéglátás alkalmából nagyon ki akartam rukkolni leendő anyósom felé valami különlegessel. Akkor kaptam egy régi kolléganőmtől ezt a receptet. Akkor is és mind a mai napig sikert aratok vele, bár időigényes étel, de szerintem megéri a fáradságot. 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, és egy jól nyújtható tésztát készítünk. (Amennyiben úgy érezzük, hogy kíván még némi vizet a tészta, picit adhatunk hozzá.)
  2. Hosszúkás hengerformára alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és a többi hozzávaló elkészítéséig a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A pástétomhoz FŐTT csirkehúsra van szükségünk bőr nélkül. Ez bármilyen része lehet a csirkének, szerintem, ha vegyesen van, akkor a legfinomabb az étel.
  2. Tehát a főtt csirkehúst kis kockákra vágjuk.
  3. A vaj felét felmelegítjük, és a megmosott rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta, majd másfélszer annyi vizet öntünk rá, mint amennyi a rizs mennyisége volt. Megsózzuk, megkeverjük, és gyenge tűzön, fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Fedő nélkül, gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi. Közben sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A megtisztított főtt tojásokat kis kockára vágjuk.
  6. A megduzzadt rizst egy edényben összekeverjük a főtt csirkehússal, a párolt gombával, a tojáskockákkal, majd a tejszínnel. A petrezselymet felaprítva a töltelékhez adjuk. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
  7. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A 30 cm-es nyitható oldalú, kerek tortaformát kikenünk egy kis vajjal.
  8. A tésztát három felé vesszük. Egy kicsi darabot a pástétom szegélyének, két nagyobbat az aljának és a tetejének. Gyengén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A nagyobbik lapot belefektetjük a formába úgy, hogy magas pereme is legyen. Villával több helyen is megszurkáljuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, lesimítjuk.

A tetejére

  1. A másik lapot a töltelékre fektetjük, a szélén kicsit rányomkodjuk. Megszurkáljuk, majd körben a szélére a csíkra sodort és összetekert tésztát ráhelyezzük, rányomkodjuk finoman.
  2. A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanál tejszínnel, és bekenjük vele a tészta tetejét.
  3. A sütő középső részén kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Tetszés szerint hidegen és melegen is tálalható.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 479
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pástétom tésztában, csirkehúsos pástétom, tésztában sült pástétom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Holdanyó
Holdanyó / Holdanyó Wed, 2017-10-04 13:35

Hétvégén próbáltam ki ezt a receptet, és mondhatom, hogy szuper lett! A vendégek is oda voltak érte.
Be is került a repertoáromba, biztosan sokszor el fogom még készíteni.

628
finomliszt 25 dkg
víz 3 ek
0.5 teáskanál
vaj 12 dkg
csirke 80 dkg
vaj 5 dkg
rizs 20 dkg
víz 3 dl
1 teáskanál
vargánya gomba 50 dkg
fekete bors 1 késhegynyi
főtt tojás 3 db
habtejszín 1.2 dl
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
habtejszín 0.5 dl