Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz gomba Julienne

Orosz gomba Julienne
Orosz gomba Julienne
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az orosz konyhát, és ez az egyik nagy kedvencem. Nem volt még olyan vendégség nálunk, ahol ne imádta volna mindenki.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Készíthetjük az egészet tejföllel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük, és közepes lángon megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Rádobjuk a hagymát és a gombát, majd kb 7-8 perc alatt puhára pároljuk és elfőzzük a levét. Kis hőálló tálba tesszük, és közben elkészítjük a szószt.
  2. A maradék vajat a borral feltesszük egy kisebb lábosban, és elpároljuk a bor alkoholtartalmát. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
  3. Lereszeljük a sajtot. A szószt a gombára öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 15 perc alatt aranybarnára sütjük és melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 60 476
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 301
elkészítve: 86/86
Facebookon megjelent: 1

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Julienne, Orosz tejfölös gomba

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Thu, 2018-12-20 21:12

Nagyon király lett!!! :) Barna csiperkéből csináltuk. 15 percig sütöttük alsó-felsőn, majd plusz 10 percig csak alsón, hogy ne égjen meg a sajt, de kevesebb legyen a leve. Pirítóssal ettük. Köszi!!!

A_Letta
A_Letta Wed, 2015-10-28 21:15

Kipróbáltam, nálam is nagy siker volt, bár a szósz picit folyós maradt. Szerintem nagyon illik hozzá a szerecsendió, ezzel még kiegészítettem, azon kívül betartottam az előírásaid :) Jó recept, szerintem még csinálni fogom!

Kovics
Kovics Fri, 2018-01-05 15:22

Szerintem a bulgur tökéletes hozzá. :) A curry-s változat pláne. :D

Coook
Coook / Coook Mon, 2014-10-13 09:26

nem eszik körettel, maximum egy kis fekete kenyérrel. De látom, mások kretaívak voltak, tésztával ették, vagy magát a julienne-t használták köretként hús mellé

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2014-10-11 14:21

Nagyon finom étel. tésztával ettük. Csak tejföllel készítettem, tejszín nélkül, de így is remek. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2014-10-03 00:58

Petervaron egy etteremben pont ilyet ettem, de alatta meg hering is volt. Egyszemelyes kis edenykeben hoztak ki es rendkivul finom volt. Probald ki hallal is :-)

585
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 3 ek
fehérbor 65 ml
főzőtejszín 125 ml
tejföl 175 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg