Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz kenyér

Orosz kenyér
Orosz kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Édeskönyvből származik ennek a püspökkenyérnek a receptje, amit én tepsiben sütöttem most meg.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Beleszórjuk a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.
  2. A tojásfehérjéből habot verünk, és a liszttel együtt apránként óvatosan a tésztához keverjük.
  3. Kizsírozott, kilisztezett őzgerincformában (vagy tepsiben) mérsékelt tűzön megsütjük. Két őzgerincforma lesz tele ezzel az adaggal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér, karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

859
finomliszt 40 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 25 dkg
tojás 6 db
mazsola 7 dkg
aszalt gyümölcsök 7 dkg