Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti

Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
130 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapi családi ebédjéhez felajánlottam, hogy én sütöm a tortát, és orosz krémtorta volt a kívánság. A krém receptjét egy cukrász barátnőm mondta tollba. Óriási sikert aratott, mire felnéztem a tányéromból, már elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kikenjük, kilisztezzük a kapcsos tortaformát, és nekiállunk a piskótának.
  2. A 7 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (egy csipet sóval). A sárgáját, a fehérjehabot és a lisztet összeforgatjuk, belesimítjuk a tortaformába, és a forró sütőbe toljuk. Fél óra után 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még fél órát sütjük.
  3. Amíg a piskóta hűl, a pudingot a felhasználási javaslat alapján elkészítjük. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínt. Hűlés közben többször átkeverjük habverővel a pudingot. Amikor már csak langyos a puding, összekeverjük a kikapart vaníliával és a felvert tejszín 2/3-ával.
  4. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Minden lapot egymás után meglocsolgatjuk a rummal, krémet kenünk rá, majd megszórjuk az aszalt gyümölccsel.
  5. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltve díszítjük a tortát.
  6. Ha picit híg lenne a krém, hűtőben fél óra alatt megfelelőre keményedik.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 634
elküldve: 5
receptkönyvben: 60
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás torta, tejszínhabos torta, aszalt gyümölcsös krémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arankamacleod
arankamacleod Sun, 2014-04-20 09:36

Nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet. Biztos ami biztos alapon raktam bele habfixálót is és cukrász ismerős mondta, hogy mindenképpen Hulalát használjak. Nagyon-nagyon finom lett.

zsu0329
zsu0329 Sun, 2013-01-27 10:48

Kedves Orsi!

Mekkora tortaformában sütöd a piskótát?

359
tojás 7 db
finomliszt 175 g
cukor 175 g
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 5 ek
vanília 2 db
növényi habtejszín 0.5 l
rum 1 dl
aszalt gyümölcsök 100 g