Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Giovanna konyhájából

Orosz krémtorta Giovanna konyhájából
Orosz krémtorta Giovanna konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósom 64. születésnapjára készítettem a tortát, amely viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető és isteni finom!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Dísztítés

ajánlat

Ünnepi alkalmakra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel fehéredésig kikeverjük.
  3. Ez követően a sárga krémhez felváltva adjuk a szódabikarbónás lisztet és a felvert tojásfehérjét.
  4. A kész tésztakrémet sütőpapírral ellátott tortaformába tesszük, és légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Krém

  1. A pudingport 3,5 dl tejjel és a 3 tojássárgájával készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingot a tejszínhabbal homogén krémmé keverjük. Betöltjük vele a piskótalapokat, maradjon a tetejére és oldalára is! (Ízlés esetén a tésztalapokat rummal meglocsolhatjuk, és rumba áztatott mazsolával is megszórhatjuk.)

Dísztítés

  1. A habtejszínt a fixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsák segítségével díszítjük vele a tortát. Rumba áztatott mazsolát, cukorszíveket használhatunk még hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes torta, orosz krémtorta pudinggal, vaníliás-tejszínes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
víz 6 evőkanál
cukor 6 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 3 ek
tojássárgája 3 db
habtejszín 400 ml
habfixáló 1 csomag
porcukor 2 ek
habtejszín 200 ml
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
mazsola 5 dkg
rum 10 ml