Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta izzi konyhájából

Orosz krémtorta izzi konyhájából
Orosz krémtorta izzi konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő, volt ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük.
  2. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  3. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  4. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
  5. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskótamasszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  7. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tej, a cukrok és a pudingpor felhasználásával pudingot főzünk, majd belekeverjük a vanília aromát. Hagyjuk kihűlni.
  8. Felverjük a tejszínhabot, 2 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A felvert tejszínhabot összekeverjük a pudinggal, és belekeverjük a reszelt citrom és narancs héjat. Nekem nem volt szükségem zselatinra, de ha a krémünk állaga megkívánja, a zselatinon feltüntetett előírás szerint készítsük el, és keverjük a krémhez. Ez esetben bő fél órára rakjuk a hűtőbe, mielőtt megtöltenénk a tortalapokat.
  9. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük mazsolával vagy kandírozott gyümölccsel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 500
elküldve: 5
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

izzi

Mióta szakács: 2013.04.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes torta, krémes torta mazsolával, habos krémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

358
tojás 8 db
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 6 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 12 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliaaroma 15 ml
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 dl
cukor 6 dkg
habtejszín 400 ml
zselatin 10 g
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg
habtejszín 200 ml