Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából

Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
Orosz krémtorta Lizinka konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapi köszöntéshez sütöttem ezt a habos finomságot.

hozzávalók / 4 adag

piskótához

krémhez

tetejére

ajánlat

Ha szükségét érezzük, használhatunk hozzá zselatinfixet.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. Lemérünk három darab tojást. A súlyának megfelelő mennyiségű cukrot és 5 dkg-mal kevesebb lisztet mérünk ki.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet, és a cukorral együtt habosra keverjük (robotgép legmagasabb fokozat).
  3. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  4. Vajazott, lisztezett tortaformába (nálam ez 22 cm-es kör) öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A tortakarima lecsatolása után kihűtjük, és három lappá vágjuk.

krémhez

  1. A mazsolát beáztatjuk rumba. A pudingport sűrűre főzzük a cukrokkal és a tejjel. Kihűtjük. Majd amikor langyos, belekeverjük a mazsolát és a rumot.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a rumos, pudingos krémmel.
  3. A tortakarimát ismét a torta köré tesszük, és a krémet félbe osztva megtöltjük a torta lapokat.
  4. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.

tetejére

  1. A tortát a hűtőből kivéve tortás tálra tesszük, és bevonjuk a tejszínhabbal.
  2. A tejszínhab egy részét csillagcsövű habzsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk a torta tetejére. Rumba áztatott mazsolával és csokidarával díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos krémes torta, rumos vaníliatorta, tejszínes-rumos-mazsolás vaníliatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

986
tojás 3 db
cukor 19 dkg
finomliszt 14 dkg
víz 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 4 csapott ek
tej 4 dl
rum 0.5 dl
mazsola 10 dkg
növényi tejszín 3 dl
növényi tejszín 2 dl
rum 1 ek
mazsola 2 dkg
dekorgyöngy 1 ek