Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából

Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából
Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég terveztem, hogy elkészítem az Orosz krémtortát, a neten keresgéltem, de nem találtam nekem tetsző receptet hozzá. Ezt a receptet egyik édességes könyvemben találtam, és úgy gondoltam, ez lesz a megfelelő. Nem émelyítően édes, és nagyon finom tortám lett.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rumba áztassuk be a mazsolát. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet lassan hozzákevergetjük, és belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig  (5 perc), majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  3. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingba keverjük. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a fél narancs levét.
  4. A piskótát három részre vágjuk, rétegenként megtöltjük a krémmel, és a rumba áztatott mazsolával megszórjuk. A tetejére és oldalára rákenjük a maradék tejszínt.
  5. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, kandírozott narancsdarabkákkal és csokidarával.
  6. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 107
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes vaníliatorta, tejszínhabos-krémes torta, orosz krémtorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suvkat2
suvkat2 Tue, 2013-01-15 17:37

Javaslom, hogy próbáld ki főzött krémmel, sokkal finomabb, és jobban visszadja az eredeti oroszkrém ízt.

638
finomliszt 24 dkg
cukor 12 dkg
tojás 6 db
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
mazsola 15 dkg
narancs 2 közepes db
rum 2 ek
habtejszín 7 dl