Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta őszibarackkal

Orosz krémtorta őszibarackkal
Orosz krémtorta őszibarackkal
96 perc / előkészület: 60 perc főzés: 6 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én, ha habtejszínt használok, mindig a saját szájízem szerint ízesítem. Ez a legjobban bevált!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát a 0,5 dl rumba beáztatjuk a sütés előtt 2-3 órával.
  2. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésik keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Sütőpapírral bélelt, kerek formába töltjük. Tűpróbáig sütjük.
  4. A pudingport a tejjel, meg a cukorral szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, beleszórjuk a rumos mazsolát, és megvárjuk, amíg kihűl.
  5. A tejszínt felverjük, közben porcukorral ízesítjük, ki-ki szájíze szerint. Ezután a zselatint a vízben feloldjuk, de mielőtt megdermedne, a tejszínhabba forgatjuk.
  6. A tejszínhabba forgatjuk még az őszibarackot, illetve a mazsolás pudingot is.
  7. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy sütőpapírral kibélelt tortakarikába fektetjük. A krém felét a piskótára terítjük, majd a következő piskóta, a maradék krém, és piskótával zárjuk.
  8. 3 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.
  9. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  10. A tortát a hűtőből kivéve, a tejszínhabbal és gyümölccsel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 32 998
elküldve: 20
receptkönyvben: 309
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

sylyx

Mióta szakács: 2011.02.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos tejszínhabos torta, őszibarackos krémtorta piskótaalappal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_renike
k_renike Wed, 2012-09-12 17:18

Sziasztok.
Egy kis segítség kéne nekem...
A torta piskótájába nem kell sütőport tenni?

Betti B.
Betti B. / Betti B. Tue, 2012-04-17 13:55

Nagyon szep a tortad:) A hetvegen lesz a parom szuletesnapja,es ezt fogom megsutni neki :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2011-12-18 09:13

Kedves Sylyx!
Tegnap elkészítettem a tortádat, mégpedig a fiam szülinapjára. Csak annyi volt a kívánsága, hogy ne csokitortát süssek neki. Így esett a választás erre a szépséges tejszínes finomságra. Annyit változtattam, hogy mazsola helyett is őszibarackot tettem bele, mert -bánatomra-, a család nem szereti a mazsolát. Egy szó mint száz, isteni finom lett a torta, mindenkinek nagyon ízlett!!! És nagyon szép is lett, mondhatni impozáns, ami egy szülinap alkalmából nagyon fontos dolog. Köszönöm, hogy megosztottad a receptet!
Üdv: Fahéj

442
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
mazsola 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 4 púpozott ek
rum 0.5 dl
habtejszín 5 dl
porcukor 3 ek
őszibarack konzerv 20 dkg
víz 1 dl
zselatin 2 ek
habtejszín 2.5 dl
porcukor 2 ek
habfixáló 1 csomag