Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Rea módra

Orosz krémtorta Rea módra
Orosz krémtorta Rea módra
115 perc / előkészület: 40 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Párom kedvence az oroszkrém torta, így magától érthető volt, hogy idén ezzel lepem Őt meg szülinapja alkalmából.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szokásos módon elkészítjük a 8 tojásból készült piskótát 8 tojásból, majd hagyjuk teljesen kihűlni.( Én általában egy nappal hamarabb megsütöm, így azzal is előrébb vagyok.)
  2. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
  3. 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral egy edényben, majd a kissé lehűlt tejet hozzáöntjük, és vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Miután elérte a kellő sűrűséget, hozzákeverjünk egy csomag zselatin fixet, és párszor megkeverve kihűtjük a krémet.
  4. 4 dl Hulala tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzákeverjük a lehűtött tojásos krémhez, és betesszük a hűtőbe kis időre dermedni.
  5. Eközben a piskótát három lapra vágjuk.
  6. Ha a krém meghűlt, betöltjük a tortát, a krémrétegeket megszórjuk rumaromába áztatott mazsolával.
  7. A torta oldalát és a tetejét keményre vert tejszínnel díszítjük, esetemben néhány szem eper is került rá.
  8. A z elkészült tortát hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük. (Én álatalában egy egész éjszakát adok neki.)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 451
elküldve: 8
receptkönyvben: 147
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea85

Mióta szakács: 2011.04.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes torta, mazsolás orosz krémtorta, epres orosz torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

batyu98
batyu98 Tue, 2014-06-17 13:29

1 csomag zselatinfix az 20 gramm?
És lehet 6dl -es kiszerelésben venni hulala tejszínt?
Kérlek válaszolj, előre is kössz!

méhecske
méhecske Fri, 2012-03-16 20:06

Időközben sikerrel jártam, csak hűtőbe kellett tennem a krémet:) Nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet!:)

Rea85
Rea85 / Rea85 Sun, 2012-03-18 11:11

Szia! Ne haragudj, hogy nem sikerült időben válaszolnom, de az elmúlt pár napban nem igazán volt időm géphez jutni. Örülök, hogy időközben megoldódott a probléma, annak meg főleg, hogy jól sikerült a torta!:)

méhecske
méhecske Fri, 2012-03-16 18:45

Kedves Rea....mitől lesz sűrű a krém? Nekem folyékony maradt még a zselatinfix után is! Nem lehet, hogy kellett volna bele pici liszt is? Még ma este szeretném elkészíteni, kérlek, ha tudsz, válaszolj! Köszönöm!

1131
tojás 8 db
víz 8 evőkanál
cukor 400 g
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 400 g
sütőpor 1 teáskanál
tojássárgája 5 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
növényi habtejszín 4 dl
zselatinfix 1 csomag
mazsola 10 dkg
rumaroma 5 ml
növényi habtejszín 2 dl
eper 5 dkg