Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából

Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából
Orosz krémtorta Szaloki Rita konyhájából
115 perc / előkészület: 80 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc tortám, elsőre bonyolultan hangzik, de megéri a sok fáradozást.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta (12 főre):

Krém:

  • 20 dkg cukor
  • 9 dl habtejszín
  • 5 tojássárgája
  • 4,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs mazsola
  • 1 cs zselatin
  • rumaroma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát két részletben sütjük meg (nekem úgy jobb, könnyebb a tésztája). Természetesen lehet egyszerre a 6 tojásból is. Értelemszerűen ha két részletben sütjük, felezzük a fönti adagot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva. 
  3. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük.
  4. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük. 
  5. A krém elkészítése: a krémhez a tojássárgákat, a cukrot és három deci tejet keverjünk össze egy lábasban. Főzzük fel, majd vegyük le a tűzről, és szitáljuk bele a vaníliás cukrot. A zselatint olvasszuk fel a maradék tejben, és keverjük a krémhez. A tejszínt verjük fel, és amikor a krém kihűlt, keverjük hozzá. A mazsolát áztassuk rumaromába 10-15 percre.
  6. A kihűlt piskótát négyfelé vágjuk (ha két adagban sütöttük, két-két felé vágjuk). Kenjük meg a rétegeket a krémmel, és szórjuk meg mazsolával. Vonjuk be a torta külsejét is a krémmel, ízlésünk szerint szeletelt mandulával is hintsük meg az oldalát.
  7. Tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd ha megdermedt, vegyük ki, és díszítsük ki csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, esetleg még több tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 28 182
elküldve: 9
receptkönyvben: 129
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

szaloki.rita

Mióta szakács: 2013.06.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes ünnepi torta, habos oroszkrém torta, tejszínes habos torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!