Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Vicácska konyhájából

Orosz krémtorta Vicácska konyhájából
Orosz krémtorta Vicácska konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most csináltam először.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk, és robotgéppel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, közben belerakjuk apránként a cukrot és a tojássárgákat. Majd amikor már szép fényesre kevertük, óvatosan fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
  2. Csatos torta formába öntjük, és megsütjük.
  3. A pudingkrémet a zacskón feltüntettet módon kikeverjük, majd a rumba áztatott mazsolát is belekeverjük, és megtöltjük a piskótát.
  4. Ezek után felverjük a habtejszínt a zselatinfixszel és egy kis porcukoral.
  5. Majd ezzel a tejszínhabbal bekenjük kívülről a tortát, és díszítjük a mandulával, meg színes cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 680
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vicácska

Mióta szakács: 2011.12.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes torta mazsolával, mazsolás pudingos torta, krémes torta oroszosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicácska
vicácska / vicácska Sat, 2012-04-07 09:18

Köszönöm az észre vételt, de ez az egyszerűbb változat és nálunk így is
nagyon ízlett és hamar elfogyott :-)

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2012-04-06 21:09

Nagyon szép a tortád, csak ennek a krémje nem igazán oroszkrém. Nem kötekedésből, csak megjegyzés. :-)

278
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
mazsola 5 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 5 dl
porcukor 2 ek
zselatinfix 1 csomag
mandula 4 dkg
színes cukorka 1 ek