Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz szelet

Orosz szelet
Orosz szelet
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik szupermarketben vettem csomagolt szilvát... általában nem teszek ilyet, szívesebben vásárolok piacon, termelőktől, akiknek a termékeit már ismerem. Sajnos ez a bolti szilva sem volt jó ízű, így ment a "lekvárba"...

A süti alapreceptjét egyébként egy régi, elsárgult lapú szakácskönyvben találtam, néhány dolgot átvariáltam rajta, és ez lett belőle. A tetején lévő mandulás-csokis sült hab mennyei...

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tetejére

  • 30 dkg szilva (helyettesíthető jófajta szilvalekvárral)
  • 3 ek cukor
  • 1 kávéskanál fahéj

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a joghurtot, a tojások sárgáját és a cukrot.
  2. A tésztát könnyedén gyúrjuk össze.
  3. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a tésztát, és villával megszurkáljuk az alját, hogy a sütés közben ne emelkedjen meg (vakon sütéssel is készülhet).
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  5. Közben a szilvaszószt elkészítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal sűrűre főzzük. Miután elkészült, félrerakjuk hűlni.
  6. A habhoz a tojások fehérjét félig felverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük addig, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután késes aprítóban aprítsuk morzsásra a mandulát és a csokit (együtt). Ha ezzel is megvagyunk, óvatosan forgassuk a habhoz.
  7. A félig sült tésztán oszlassuk el a szilvaszószt, majd ezen kenjük el a mandulás-csokoládés habot.
  8. Rakjuk vissza sütőbe, és süssük további 15 percet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 425
elküldve: 4
receptkönyvben: 259
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás-csokoládés habos sütemény szilvaszósszal, mandulás-szilvás süti, habos tetejű mandulás-szilvaszószos süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Merthin
Merthin Thu, 2014-11-20 14:42

Nagyon ígéretes.... :-). A tepsi méretét megkaphatom? Köszönet !!!

medea_89
medea / medea_89 Fri, 2014-11-21 08:37

Szia! Én egy egészen kicsi tepsiben készítettem (20*30 cm) Érdemes kicsit kisebben megsütni, hogy ne legyen túl lapos. :)

Jó sütögetést!

timi0124
timi0124 Mon, 2014-11-03 18:33

Kedves Medea! Most keszitettem el a sutidet, nagyon finom lett. Legkozelebb biztosan masfajta lekvarral keszitem, mert a bolti szatmari szilvalekvarral kicsit fujtos volt, de meg igy is nagyon gyorsan fogyott. :) A suti alap is nagyon jo, jol atsult, nem lett "szalonnas", ami nekem fontos, mert nem birom a suletlen tesztat. Koszonjuk, hogy megosztottad a receptedet! :)

medea_89
medea / medea_89 Tue, 2014-11-04 08:06

Kedves Timi!
Nagyon szívesen! Ez a tészta valóban jó süteményalap, kedvünkre variálhatjuk, más ízekkel is. Örülök, hogy jól sikerült Neked is! :)

További jó sütögetést! :) M.

441
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
joghurt 3 ek
tojássárgája 2 db
porcukor 8 dkg
1 csipet
szilva 30 dkg
cukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 4 dkg
étcsokoládé 3 dkg
mandula 5 dkg