Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz szoljánka

Orosz szoljánka
Orosz szoljánka
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas orosz étel, gazdagon fűszerezett leves. Alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, citrom eredményeképpen. A hígabb változatát levesként, a sűrűbbet egytálételként fogyasztják.

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kisebb kockára vágott húst kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, amint forrni kezd, a keletkező barna habot egy szűrőkanállal segítségével leszedjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, borókabogyó, babérlevél, szegfűszeg, fokhagyma, majd belerakjuk a zeller- és a petrezselyemlevelet is. Ezután lefedve, csendes forrás mellett puhára főzzük.
  3. A füstölt sonkát szintén kisebb kockára vágjuk, és egy másik edényben azt is puhára főzzük.
  4. Amíg a húsok puhulnak, előkészítjük a zöldségeket, a megtisztított hagymát félbe-, majd megint félbevágjuk, és felszeleteljük. A kétféle répát karikára, a zellert és a karalábét kisebb hasábokra vágjuk. A káposztát 1 cm x 10 cm csíkokra metéljük.
  5. Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a hagymát, majd a káposzta kivételével rádobjuk a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve együtt pirítjuk tovább.
  6. Ezután mehet bele a sűrített paradicsom, tovább kevergetve kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, és felöntjük a közben leszűrt húslevessel, hozzáadjuk a káposztát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet is adjunk hozzá.
  7. Végül mehet bele a hús és a sonka a levével együtt, majd egy rövid idő elteltével belerakjuk az olajbogyót, a karikára vágott uborkát, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
  8. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a fél citrom levét. Tálalás: citromkarikával díszítve. Külön tálkában tejfölt kínálunk hozzá. Nekem sűrű egytálétel lett belőle, rozskenyérrel fogyasztottuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 760
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

orosz húsleves, szoljanka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

471
marhahús 50 dkg
füstölt lapocka 15 dkg
füstölt virsli 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
káposzta 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
csemegeuborka 10 dkg
fekete olajbogyó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
sűrített paradicsom 6 dkg
finomliszt 2 evőkanál
zellerlevél 2 db
petrezselyem 1 csokor
borókabogyó 5 db
szegfűszeg 2 db
fekete bors 1 kk
babérlevél 2 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 2 dl
víz 3 l