Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrém kocka

Oroszkrém kocka
Oroszkrém kocka
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kocka hétköznapokra készült, és ügyeltem arra, hogy az összetevőket én magam állítsam elő hozzá.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Oroszkrém

ajánlat

Ha túl laza lesz a krém (hiszen nem gyári pudingporral vagy fixálókkal dolgozunk), vagy nem akarunk 12 órát várni, akkor elkészíthetjük pohárkrémnek is (a rétegezést az előbb leírtak szerint végezzük).

Ha azt szeretnénk, hogy a krémünk színe a gyári pudingporhoz hasonló legyen, akkor készítsük el klasszikus angolkrémmel, vagy színezzük csipetnyi kurkumával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 12 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.
  5. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.

Oroszkrém

  1. Előző este átmossuk a mazsolát, és a kandírozott gyümölcsökkel egy befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a rumot, és lezárjuk. (Érdemes dekoráláshoz mindenből pár darabot félretenni.) Szintén este felforraljuk a tejszínt, és kihűlés után hűtőbe tesszük, és felhasználásig 5° körüli hőmérsékleten tartjuk.
  2. A tejből, keményítőből, vaníliából és kb. 6 evőkanál cukorral krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínhabot a maradék cukorral kemény habbá verjük. (Érdemes dekoráláshoz egy kicsit félretenni.)
  4. Feloldjuk a vízben a zselatint, majd felforraljuk, és langyosra hűtve óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabba. Majd az egészet óvatosan összedolgozzuk a főzött krémmel.

Süti összeállítása

  1. Az első piskótalapra felvisszük a rumos mazsolás-kandírozott gyümölcsös keverék kb. felét, majd a krém 1/3 részét.
  2. Befedjük a 2. lappal, melyre felvisszük a maradék rumos-gyümölcsös keveréket, és a maradék krém kb. felét.
  3. Végül befedjük a 3. lappal, melyre egyenletesen eloszlatjuk a maradék krémet. Lefedve legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Tálaláshoz 6x6 cm-es kockákra vágjuk, és tetejét a maradék tejszínhabbal, kandírozott gyümölccsel, mazsolával, esetleg meggyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 243
elküldve: 3
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
98 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Oroszkrém torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 17 dkg
habtejszín 5 dl
tej 5 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál
cukor 25 dkg
vanília 0 ízlés szerint
zselatin 10 g
mazsola 10 dkg
kandírozott citromhéj 10 dkg
kandírozott narancshéj 10 dkg
rum 2 dl
víz 5 ek