Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrém torta 4.

Oroszkrém torta 4.
Oroszkrém torta 4.
90 perc / előkészület: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőmtől kaptam évekkel ezelőtt a receptet bátyám nagy örömére, mivel ez a kedvenc tortája. Azóta többször elkészítettem már, de mindig kicsit máshogy sikerül függően a tejszínhabtól. Szerintem nagyon finom a krém benne.
A készítésről kép itt látható.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Kicsit meg kell vele dolgozni, de megéri a végeredmény.
Kreativitásunkat kiélhetjük teljesen. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
  3. A piskótát háromba vágjuk.
  4. Most következik a torta összeállítása.
  5. Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
  6. Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.
  7. Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.
  8. Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!
  9. Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 84 590
elküldve: 7
receptkönyvben: 458
elkészítve: 35/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínhabos orosz krémtorta, egyszerű oroszkrém torta

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejcica
ejcica Sun, 2017-10-08 12:30

Szia Risi,

mar tobbszor is irtam, hogy elkeszitettem a recepted, es ismet le kell irnom (mar fejbol tudom, nem is kell neznem a papirt tobbet). Eskuvonkre emeletes (3 emeletes) tortat keszitettem a te recepted alapjan. Nem volt egyszeru moka, de oriasi sikere volt. Igazi kuriozum volt itt Angliaban, hogy nem marcipanos, hanem kremes torta volt. S raadasul sajat kezuleg keszitettem el. Igaz nem volt konnyu egymasra rakni az elkeszult tortakat, de a diszitessel eltakartam az apro hibakat. Meg a fenykepesz is tobb kepet csinalt rola (ha tudnek ide kepet tenni neked, megmutatnam, nagyon buszke voltam a munkamra), nem is beszelve az izerol. Evek ota hasznalom a receptedet, mindig ujabb diszitesi otletekkel, es akarki kostolta eddig, mindenki odaig volt erte. Koszonom :)

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2017-10-30 18:44

Szia ejcica!

Eloszor is kerlek ne haragudj, hogy ilyen sokara irok, de eleg ritkan tudok ranezni az oldalra.
Masodszor meg nagyon-nagyon szepen koszonom szavaid! Megtisztelo szamomra, hogy ennyiszer elkeszitetted es hogy meg az eskuvoi tortad is ilyen volt. Nagyon ugyes vagy!!! :) Elhiszem, hogy megdolgoztal vele es hogy nem volt egyszeru...
Szivesen megneznem a tortat... nem tudom kepet lehetne-e belinkelni... biztosan gyonyoru volt!
Gratulalok! Orulok, hogy ilyen sikert arattal a receptemmel.... :) Tovabbi jo sutest! Gratulalok az eskuvotokhoz es sok boldogsagot kivanok! Risi

Cica1967
Cica1967 Sat, 2015-03-14 19:29

Remek recept, remek torta! A tejszín íz jogos, szerintem a 9dl helyett legközlebb megprobalom 7,5 dl teszinnel/növényi tejszínnel. Mazsola helyett apróra vágott, kandírozott narancs es citrom héjat tettem bele meg 5 szem aprora vagott, aszalt sargaparackot. Hmm..., nem rontott rajta! :) Köszönöm a recpetet!

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2015-04-20 23:30

Kedves Cica1967!
Köszönöm, hogy elkészítetted a receptet! :) Jó ötlet a kandírozott narancs és citrom héj. aszalt sárgabarack... :) Örülök, hogy tetszett a recept!

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Fri, 2014-02-28 10:07

Imádom ezt a receptet, tavaly édesanyám születésnapjára készítettem el, fantasztikusan sikerült :) Ma jött el az ideje, hogy újra nekivágjak az elkészítésnek, alig várom hogy kész legyen. Remélem, legalább olyan jó lesz mint tavaly :) Köszi hogy megosztottad velünk a receptet :)

Risi13
Risi / Risi13 Sat, 2014-03-15 12:18

Bocsi a késői valaszért! Köszönöm kedves szavaid! Bízom benne most sem csalódtál a receptben és jól sikerült! :-)
Egyébként most kezdek hozzá én is testvéremnek! :-) További jó sütest! Risi

niki b
niki b Tue, 2013-04-16 13:47

Szia Risi!
Pénteken a férjem szülinapjára készítettem el, igazán egyszerű volt. :-) Nem növényi tejszínnel csináltam mivel külföldön élünk és itt nem lehet kapni de így is tökéletes lett. Annyira kemény hab lett belőle,hogy miután összekevertem a krémmel egyszerűen csak megkentem vele a piskótát. :-)Nem kellett lábasba tenni, nem volt folyékony a krémje. Lenne két kérdésem: Nekem picit tejszín ízű volt. 1. Ezzel szerinted mit tudok csinálni? /tegyek bele még 1 tojást és kevesebb tejszínt/ 2. Egy csomag mazsola hány gramm? /én 120g raktam bele/
Köszönöm a receptet.

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2013-04-17 23:19

Szia Niki!
Köszönöm, hogy elkészítetted a receptet! Örülök sikerednek... Kérdéseidre válaszolva: 1. egy picit tejszín ízű nekem is, nincs ötletem, esetleg másfajta tejszín kipróbálása... vagy kevesebb tejszín. 2. a mazsola egy csomag 100g, vagy 200g-os, de ezt ízlés szerint tedd bele szerintem... ha szeretitek, akkor mehet bele több. :-) szabadon választható. :-)

nagy.renata
nagy.renata Sat, 2013-03-16 11:31

Nagyon jól hangzik, remélem sikerülni fog, drukkoljatok! :D
És egy kérdés. Mazsolát sajnos nem szeretjük, de rumot szeretnék beletenni. Hogy tudnám mazsola kihagyásával mégis belecsempészni? :)

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2013-03-17 21:59

Kedves Reni!
Biztosan sikerülni fog, csak bátran! Jaaa bocsi most nézem tegnap írtad, remélem nem késtem el a válasszal... szóval szerintem a krémbe nyugodtam belekeverhetsz egy kis rumot, jó ízt kölcsönöz a krémnek... a mazsolát meg kihagyhatod. Ha már elkészítetted, akkor ne haragudj a kései válaszért!

enid
enid Wed, 2013-03-06 11:12

Épp most sül a sütőben. Mennyi ideig kell bent lennie? Hány percig kell kb sütni? Köszi!

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2013-03-06 22:16

Szia Enid!
Remélem jól sikerült a tortád! Bocsi csak most olvastam... egyébként fent a képnél ott van, hogy 40 perc sütés... Várom visszajelzésed, hogy hogy sikerült...:-)

enid
enid Wed, 2013-03-06 23:17

Megsütöttem, vakegér voltam, nem vettem észre a kiírást, bocsi. :) Viszont kicsit tovább főztem a krémet és simán összeállt az egész, nem kellett betenni lábasba, féltem is tőle. Viszont nagyon jó lett, köszönjük a receptet, hatalmas siker! :) És annak üzenem, aki - velem együtt nem szereti a túl bonyolult recepteket -, ennek nyugodtan nekiállhat! :)

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2013-03-07 20:47

Nagyon örülök sikerednek!!:-) Gratulálok! Tényleg nem bonyolult... nálunk is óriási siker! :-)

puczko
Puczko / puczko Fri, 2012-12-07 14:38

Sziasztok! Most találtam meg ezt a receptet! Kissé féltem tőle, de belevágtam. A piskóta már kész, szuper lett! Most csinálom a krémet, csak nekem zselatinfixem van, remélem jó lesz. Majd beszámolok!

ejcica
ejcica Mon, 2012-05-21 10:54

Megcsinaltam a hetvegen, megmondom oszinten en nagyon feltem a piskotatol, nekem valahogy sohasem sikerul. Ez hibatlan lett, tokeletes. Mindenki azt mondta, nagyon finom, mivel en nagyon-nagyon regen ettem oroszkrem tortat, nem emlekeztem az izere, volt, aki azt mondta, jobb lett, mint a cukraszdai. Egyertelmuen a kedvencek koze sorolom, es nem is olyan maceras elkesziteni. Persze a hibat elkovettem, amire felhivtad a figyelmet, hogy nehogy tul forro legyen a viz :D:D. De megoldottam, tettem a labas aljaba ujra egy kis kremet, vissza tettem a tortat s ment vissza a hutobe egy orara. Tennek fel kepet is, hihetetlenul buszke voltam magamra!!! Koszi a receptet.

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2012-05-22 19:44

Igazán nagyon örülök sikerednek! :-) Gratulálok! Felemelő olvasni beszámolódat... Köszönöm szépen! Büszke lehetsz magadra! És hogy még soha nem sikerült a piskótád és most meg tökéletes lett... :-) Tényleg nagyon finom krém van benne és szerintem is sokkal jobb, mint a cukrászdai!! :-)
Ne aggódj a hibát én is el szoktam követni... :-) nagyon nehéz megtalálni a helyes hőmérsékletet.
Ügyesen megoldottad... csak leleményesen! Szerintem a sütés-főzés egyik alapelve... :-)
További sok sikert kívánok!

Szoffy
Szoffy Thu, 2012-02-23 13:31

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy miért kell beletenni egy lábasba?Annyira folyik a krémje, hogy az tartja meg? Előre is köszönöm a válaszod! :)

Risi13
Risi / Risi13 Fri, 2012-02-24 12:01

Szia! Igen mikor elkészül elég folyékony a krémje... ezért kell éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen és másnap kiborítani és akkor már megáll rajta a krém és díszíthető. Sok sikert az elkészítéshez! :-)

margin
margin Mon, 2012-02-20 10:44

Kislányom 1. névnapjára készítettem el, és nagyon finom lett, tényleg jobb mint a cukrászdai. Ezentúl ezt minden évben meg fogom sütni valamilyen alkalomra. Egyedül a zselatinnal voltam gondban hogy mennyit tegyek bele, végül is egy 10g-os csomaggal készítettem, és nem esett szét. Köszönöm a receptet!

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2012-02-22 18:03

Örülök, ha ízlett és köszönöm, hogy elkészítetted! Gratulálok! Szerintem is nagyon finom! :-)

finomatfőznék
finomatfőznék Mon, 2012-01-30 20:37

Hétvégén elkészítettem a kislányom 4. születésnapjára! Nagyon finom lett! Isteni a krémje, és gyönyörű lett a kinézete is. Könnyen kijött a fazékból, nagyon jó módszer! Nem növényi tejszínből készítettem, mert azt nem szeretjük, és 1-el több tojás sárgáját tettem bele. És egy pici rumot a végén a krémbe. Mindenki nagyon dícsérte! Köszönöm szépen!

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2012-01-31 14:40

Szia! Örülök, hogy ízlett! Köszi, hogy elkészítetted! :-) Gratulálok! Risi

tente
tente Sat, 2011-12-10 22:43

Kedves Risi!
Épp ma (ill. tegnap, csak ma díszítettem) készítettem el a kisfiam 5. szülinapjára! Az utolsó pár év legjobb tortája lett!!! Két szelet maradt belőle, pedig máskor még napokig pakolgatom a szeleteket...A férjem teljesen elérzékenyült, ui. még gyerekkorában evett egyszer igazi oroszrém tortát, és azóta is erre az ízre vágyott. A lábasból is könnyen kijött, annak ellenére, hosz a lábas a szájánál kissé szűkebb... Köszönöm! Üdv: Dia

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2011-12-12 16:24

Kedves Dia! Annyira jó ilyen levelet olvasni! :-) Nagyon örülök, hogy segíthettem és köszönöm, hogy megosztottad... szerintem is ez az igazi Oroszkrém torta íz! Nálunk is nagy kedvenc! :-) Ügyes vagy! Üdv.: Risi

RozsahegyiK
RozsahegyiK Mon, 2011-08-22 07:50

Kedves Risi! Óriási sikere volt, a sógorom azt mondta, hogy nem is a cukrászdai az eredeti, hanem ez :) Mindenkinek nagyon ízlett, míg ették, meg sem tudtak szólalni! A megmaradt fehérjéből pedig kókuszcsókot készítettem! Köszönöm szépen ezt a szuper receptet :) Kriszta

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2011-08-23 10:44

Kedves Kriszta! Nagyon örülök sikerednek! Gratulálok! Szerintem sem a cukrászdai az igazi, sőt azt nem is igazán szeretem.... :-) Nincs mit a receptet, én köszi, hogy elkészítetted! :-) Risi

RozsahegyiK
RozsahegyiK Thu, 2011-08-18 09:06

Szia! Nagyon tetszik a tortád, hétvégén szeretném megsütni a sógorom 40. szülinapjára (ez a kedvenc tortája)! Lenne két kérdésem: 1. ha jól látom, 5 tojás fehérje megmarad; 2. a zselatin, és a zselatin fix, ugyanaz? Ha tudnál válaszolni, megköszönném :) Előre is köszi: Kriszta

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-08-18 11:03

Szia Kriszta!
Köszönöm szépen! A bátyám kedvence is ez a torta és tényleg finom, nem fogsz csalódni benne!
Kérdéseidre a válasz: 1. tényleg megmarad 5 tojásfehérje, amit más receptnél felhasználhatsz pl: a felrakott receptjeimnél van egy kókuszos-kávés, ott pont a tojássárgája maradna ki :-) 2. a zselatin és a zselatin fix nem ugyanaz, de szerintem nem sok különbség van közte... nekem úgy jó volt, ahogy a receptben volt, szerintem neked is sikerülni fog! Csak bátran! Sok sikert! Számolj majd be a végeredményről, jó?! Risi

ET1976
ET1976 Wed, 2011-08-17 12:48

Nagyon jó ez a recept. Én is kipróbálom a hétvégén. A lábasos attrakciótól kicsit tartok, de eszembe jutott, hogy mi lenne, ha alufóliával bélelném ki mielőtt belekerül a tészta és a krém? Ez jó ötlet? Vagy nem...?

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-08-18 10:58

Kedves ET1976!
Köszönöm! Bátran láss hozzá, sikerülni fog! Alufóliával még sose próbáltam... szerintem anélkül is ki fog jönni a tálból... lényeg, hogy langyos-meleg vízbe tedd a lábast kiborítás előtt rövid időre (mert ha sokáig hagyod benne, akkor megfolyik, bár azt orvosolhatod, ha kenőlapáttal végigsimítod az oldalát és a tetejét és utána díszíted) és óvatosan kicsúsztatod. Sok sikert! Majd számolj be hogy sikerült! Risi

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2011-06-07 11:53

Kedves Kilteh!
Bocsánat a tegnapi bejegyzésedet is csak most olvastam, de örömmel látom, hogy minden rendben volt és sikerült!! :-) Gratulálok!
Egyébként kis csomag zselatint tettem bele, de azt most nem tudom, hogy hány grammos.
Folyós a krém mikor a lábasba beteszed és a zselatintól szépen megdermed, mint ahogy tapasztaltad is!
Én köszönöm, hogy elkészítetted! :-) Risi

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2011-06-06 13:54

Kedves Risi!
Kicsit megvagyok illetődve, mert a krémem nagyon nagyon folyós lett. Kicsit langyos volt még, mikor a habtejszínnel összekevertem a tojásos masszát, és sajnos azt sem tudom, az egy csomag zselatin mit takar. Mert van ugyebár több kiszerelésben. Nekem nagy csomag (25 gramm) volt itthon, de nem mertem az egészet belerakni, csak úgy a 3/4-t kb, ígyis nagyon érezni a krém ízén. =( Jó sok mazsolát is raktam bele. És sajnos nincs egy egész éjszakája, hogy álljon, csak egy 4-5 órája. Elég lesz az neki? Nagyon remélem, hogy nem marad folyós és kitudom majd szedni az edényből. Egyébként nagyon magas lett nekem, kicsit vaskosak a piskóták. =)

vandus8
vandus8 Mon, 2011-06-06 13:39

Szia!
Azt még hagy kérdezzem már meg, hogy csak habtejszín kell bele? A krémbe nem jó főzőtejszín is? Mert véletlenül azt vettem, és kíváncsi vagyok, hogy elrontja-e..vagy mi lesz??? :S És amúgy nem sütöttem meg akkor, mert a piskótában sem vagyok biztos :) NA mind1, azért nem vagyok olyan elveszett, mert rengeteget sütök, de azért ebbe sok tejszín meg minden kell :) Kérlek segíts! Köszi!! :D

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2011-06-07 11:48

Kedves Vandus!
Főzőtejszínnel nem próbáltam, de szerintem azt nem lehet felverni habbá... szerintem vegyél habtejszínt, ne kockáztass. Ne félj tőle! Csak bátran!! A piskóta is sikerülni fog! Sok sikert! Risi

boszi67
boszi67 Sat, 2011-06-04 14:44

SZIA RISI!

A férjem szülinapjára készítettem el a tortát,mert ez a kedvence.Hát nagy volt a meglepődés,azt mondták a cukrászdában sem tudják ennél finomabbra elkészíteni.Én is a tortaformában sütöttem,jó ötlet volt.Nagyon hamar elkészültem vele,nincs túlbonyolítva.Köszönöm a jó receptet.Szép hétvégét mindenkinek.Szia.Gabi

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2011-06-05 22:59

Szia Gabi!
Boldog szülinapot a férjednek! Gratulálok az elkészítéshez! Örülök, hogy az én receptemre esett a választásod! :-) Tényleg nagyon finom, nálunk is nagy kedvenc, főleg a bátyámé! :-) Szép hetet! Risi

vandus8
vandus8 Thu, 2011-05-05 18:05

Szia!
Rengeteg tortát sütöttem már, de valahogy a piskóta készítése nem az erősségem...:( vagy összeesik, vagy nagyon pici lesz, amit még 2-be se lehet vágni..és még sorolhatnám! Mit nem csinálok jól, vagy mi a baj? Pár tanáccsal el tudnál látni, hogy most hétvégére a Húgom és az Anyukám szülinapjára el tudjam készíteni? Előre is nagyon köszönöm: Vandus :)

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2011-05-08 20:12

Kedves Vandus!
Ne haragudj, de csak ma jutottam gép közelbe sajnos, így valószínű már elkészítetted a szülinapi tortát! Bízom benne, hogy a tanácsaim nélkül is tökéletesen sikerült megsütni.. :-))
Risi

enike81
enike81 Sat, 2011-04-16 21:11

Kedves Risi!

Nagyon köszönöm, így utólag el se hiszem milyen egyszerű ez a recept, és valami isteni finom lett! :)
A legnagyobb fazekam a tésztafőző volt, aminek nagyon magas a fala, ezért nagyon féltem hogy jön ki belőle, de olyan gyönyörű lett, hogy bizonygatnom kellett, hogy nem cukiban vettem. :D
Mégegyszer köszönöm!
Enikő

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2011-04-18 10:54

Kedves Enikő!
Ügyes vagy nagyon, gratulálok! Köszi, hogy elkészítetted, örülök!!! Tényleg csak elsőre tűnik bonyolultnak... :-)
Risi

Swampi
Swampy / Swampi Sat, 2011-04-09 14:42

valószínű h nem sokára én is megcsinálom, csak nem növényi tejszínnel. Mert én meg azt nem díjazom :S
De nagyon tetszik maga az elkészítés! :))

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2011-04-12 22:59

Köszi Swampi! Ahogy Neked a legjobb úgy készítsd el! Jó munkát! Risi

suvkat
suvkat Sat, 2011-03-26 14:01

Tegnap megcsináltam, igazán egyszerű volt. Lábas helyett én 26-os kapcsos formát használtam, így nem okozott gondot a kiborítás sem. Nagyon szeretjük az oroszkrémet, ezt most próbának szántam a majdani szülinapi előtt. Kicsit tejszínesnek érzem, ezért legközelebb kevesebb tejszínnel, és több tojássárgával fogom készíteni. Ezt leszámítva tökéletes az állaga is, köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet!

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2011-03-27 19:49

Kedves Suvkat!
Köszönöm! Tényleg nem bonyolult megcsinálni... jó ötlet a kapcsos forma! Köszi! Egészségetekre!

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2011-01-03 22:26

Kedves Werdi!
Ennek nagyon örülök!!!!! :-)) Köszi, hogy kipróbáltad!

Váradi Hani
Váradi Hani Thu, 2010-12-23 14:26

Most morzsolom a kezem a sütőm előtt,remélem sikerülni fog. Köszönöm a receptet. Kellemes ünnepet kívánok.

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2010-12-28 10:54

Kedves Váradi Hani!
Igazán nincs mit a receptet! Megtisztelő, hogy elkészíted! Remélem jól sikerült a torta! Ne haragudj, de csak most olvastam!
Utólag is Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok!
Örülnék, ha beszámolnál, hogy sikerült! :-)

642
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 12 ek
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 5 db
cukor 25 dkg
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 10 g
növényi tejszín 9 dl
mazsola 10 dkg
rum 1 ek
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2.5 dl