Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrém torta csokiba burkolva

Oroszkrém torta csokiba burkolva
Oroszkrém torta csokiba burkolva
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Katalin napra készítettem. Az első torta, amit csokival vontam be. Megvolt a sikere.

Én a csokirózsákat pár nappal előbb készítettem, ez egy kicsit több időt szokott igénybevenni. Gyurmázós hajlamokat ki lehet élni! :) És hogy még több időt spóroljak, a piskótákat is egy nappal előbb csináltam meg, így a torta elég gyorsan elkészült.

 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát sütjük meg először. (Én a biztonság kedvéért két részletben sütöttem.) Tehát az 5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük verni és a cukrot folyamatosan hozzáadva kemény habot verünk. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet is (5 tojás-fél cs sütőpor).
  2. Tortaformába öntjük és megsütjük, sütőpapírt csak a forma aljára tegyünk. Ezt mégegyszer megismételve 2 lapot kapunk, ha kihűlt kettévágjuk őket, és így kapjuk meg a 4 tortalapot.
  3. A mazsolát beáztatjuk, a barackbefőtett leszűrjük és apró kockákra vágjuk. A krémhez a lehűtött Hulalát robotgéppel verni kezdjük, majd kis idő után hozzáöntjük a 2 cs zselatinfixet és keményre verjük. Hozzákeverjük a pudingporokat és a porcukrot, majd végül belemehet a lecsepegtetett mazsola és barack.
  4. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot. Tetejére-oldalára nem kell hagyni, azt csokival borítjuk.
  5. Mielőtt beborítanánk csokival a tortát, fontos jól behűteni akár több órára.
  6. A csokit az olajjal gőz fölött olvasszuk össze és figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon meleg a csoki, mikor a tortára borítjuk. (Én egy sütőpapírra tettem a tortát és az összes olvasztott csokit a közepére öntöttem. Hagytam magától terülni és óvatosan húztam körbe a szélek felé simitólapáttal. Ezzel a csokimennyiséggel nem volt gond, a torta oldalát is egész jól be tudtam vonni. Még maradt is egy kevés, amit dermedés után le lehet szedni a sütőpapírról és fel lehet még használni.)
  7. Amikor megdermedt a torta, akkor díszítjük a csokirózsákkal és a szalaggal.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 492
elküldve: 4
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oroszkrémtorta csokibevonattal, csokis oroszkrémtorta, csokimázas vaníliatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Mon, 2014-04-07 08:04

Szia!
Igen, nekem is nehezen keverhető volt a krém, és tényleg nehezen lehetett belekeverni a pudingporokat. Ragacsos massza azért nekem nem lett, annak meg hogy összeállt örültem, mert nem kellett aggódnom, hogy kifolyik a lapok közül.
Sajnos már nem tudom hol találtam a krém receptet, valahol interneten, sajnos még tényleg csak egyszer készítettem el.
Sokan nem javasolják a Hulalát, inkább állati eredetű tejszínt, azt mondják azzal az igazi. Én még nem próbáltam mással, de lehet ez a gond. Más tejszínnel lehet egy lágy krém lesz. Ezt merem mondani, hogy próbáld meg, hátha!
Bocsánat a sikertelen receptem miatt, remélem tudtam segíteni.
Szép Napot!

crysteee
crysteee Wed, 2014-04-09 11:14

Szia!
Köszönöm a segítséget, sikertelenségről azért nem beszélhetünk, a torta végül elkészült, és akinek csináltam azt mondta hogy isteni finom lett, tehát a recept jó, csak még rá kell jönnöm hogy csináljam, hogy még jobb legyen. Egyébként nekem az oroszkrém tortáról mindig valami könnyű, habos dolog jut eszembe.
A lényeg: köszönöm a receptet, és a segítő készségedet is!
Szia!

crysteee
crysteee Sat, 2014-04-05 23:14

Szia! Nemrég akadtam rá erre a receptre és nagyon megtetszett, hát gondoltam ki is próbálom, de a krém nekem valahogy nem jött össze, nagyon összeállt, felvertem a hulalát és beletettem a zselatinfixet, de ez után a pudingporokat már igen nehezen tudtam csak belekeverni, és a végeredmény nekem egy alig kenhető ragacsos massza lett. Valamit rosszul csináltam? vagy ilyennek kell lennie? tudnál nekem segíteni a krémmel lépésről lépésre? köszönöm!

653
tojás 10 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 1 l
vaníliás pudingpor 4 tasak
porcukor 4 ek
zselatinfix 2 csomag
mazsola 10 dkg
rum 1 dl
őszibarack konzerv 420 g
étcsokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fehér csokoládé 3 dkg