Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta 3.

Oroszkrémtorta 3.
Oroszkrémtorta 3.
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamikám egyik legkedvesebb receptje. Minden karácsonykor ez van az ünnepi asztalon. Mindenki nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport a tejjel és a cukorral keverjük el simára, és lassú tűzön főzzük sűrűre.
  2. Ízesítsük vaníliás cukorral, rummal, és szórjuk bele a mazsolát.
  3. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel, és óvatosan forgassuk a kemény habbá vert tejszínbe, majd a vaníliás krémmel elegyítsük.
  4. Vágjuk a piskótát 3 lapba.
  5. Fektessük az elsőt papírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmadrészét, majd hasonló módon járjunk el a másik lappal is.
  6. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg a krémmel, és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
  7. Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük a tortás tálra.
  8. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, adjuk a felvert tejszínhez, és töltsük csillagcsöves habzsákba. Ezzel díszítsük ki a tetejét.
  9. Az oldalára esetleg kerülhet csokoládéreszelék vagy darált dió is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 543
elküldve: 4
receptkönyvben: 235
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes krémtorta, karácsonyi oroszkrémtorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1002
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromlé 1 csepp
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
rum 0.5 dl
mazsola 10 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 1 ek
habtejszín 2 dl
zselatin 0.5 teáskanál
csokoládéforgács 2 ek
dió 1 marék