Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel

Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel
Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak készítettem ezt a tortát. A Bourbon vanília isteni ízt adott az egész tortának, nem volt túl édes, a piskóta pedig pihe-puha volt. A cukrász tankönyv szerint az oroszkrémnek sárgakrém az alapja, de a hozzávaló tojássárgájából hiány volt a konyhában. Pudingpor meg volt itthon. Így egy picit csaltam, de minden vendégnek nagyon ízlett.
Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyen hosszadalmas volt leírni.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy tortaforma aljába sütőpapírt csatolunk, vagy kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A tojások fehérjét 5 ek vízzel, kevés cukorral felverjük. A sárgáját 6 ek vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük. A legjobb robotgéppel.
  3. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojássárgás masszába felváltva beleszitáljuk a lisztet, és belekeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert fehérjét.
  4. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Én kb. 35-40 percig sütöttem.)
  5. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan levesszük a karimát, és lehúzzuk a papírt róla. Teljesen kihűtjük.
  6. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  7. A hamis sárgakrémhez a pudingport 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
  9. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  10. A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
  11. A piskótát háromfelé vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a karimába.
  12. A kihűlt sárgakrémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint.  Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
  13. A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a középső piskótalap.
  14. Ismét krém és gyümölcs, majd az utolsó piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  15. Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
  16. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 013
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oroszkrémtorta, zselatinos-pudingos oroszkrémtorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

560
tojás 5 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
víz 11 ek
szódabikarbóna 1 kk
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 5 dl
kandírozott narancshéj 10 dkg
rum 20 ml
zselatin 1 dkg
dió 20 dkg
kandírozott narancshéj 2.5 dkg
kandírozott meggy 2.5 dkg