Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta ahogy Szabóné készíti

Oroszkrémtorta ahogy Szabóné készíti
Oroszkrémtorta ahogy Szabóné készíti
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készítettem a tortát, és állíthatom, hogy egy morzsa sem maradt belőle:-)!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a 8 tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, végül a lisztben elkevert sütőport is óvatosan a habhoz adjuk. Kivajazott tortaformában megsütjük.
  2. Miután kihűlt a piskóta 3 részre vágjuk.
  3. A maszolát rumba vagy rumaromába áztatjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a pudingport a tejben csomómentesre elkeverjük, és megfőzzük ízlés szerinti cukorral. Folyamatos keverés mellett kihűtjük.
  5. A habtejszínt kemény habbá verjük és 3/4 részét a pudinggal óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát is.
  6. Megtöltjük a piskótákat a krémmel.
  7. Végül a maradék habtejszínnel bevonjuk a tortát, és tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 555
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

oroszkrém torta, vaníliakrémes torta, rumos-mazsolás torta, pudingkrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisanci
kisanci / kisanci Fri, 2015-03-20 12:34

Nagyon finom lett! Köszönjük! És tényleg pofonegyszerű! A legnehezebb 3 rétegbe vágni a tésztát..... :P

295
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csipet
1 csipet
vaj 1 ek
tej 3.5 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
cukor 1 ek
mazsola 5 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag