Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával

Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával
Oroszkrémtorta rumba áztatott mazsolával
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, habos édesség, nálunk a család kedvence. Ha nincs otthon rum, rumaroma is megfelel, kis vízzel higítva.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Születésnapra és más ünnepi eseményre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, majd a liszt és a sütőpor keverékét adjuk hozzá.
  2. A tortasütő alját sütőpapírral kibéleljük (de az oldalát nem zsírozzuk), majd a tortát előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Mikor kisült, a tortasütőben hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. 3 lapra vágjuk, az egyik lapot tortapapírra tesszük, és a következő krémmel töltjük.
  4. A krémhez a mazsolát kis időre a rumba áztatjuk.
  5. A pudingport és a tojást pici tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet feltesszük forrni. Mikor forr, hozzáöntjük a pudinghoz, és tovább főzzük sűrűsödésig, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot.
  6. Leszűrjük a mazsolát. A rumba beáztatjuk a zselatinport, kissé felmelegítjük, majd a pudingos krémhez keverjük.
  7. 1/2 l tejszínt habosra keverünk, és összekeverjük a kihűlt tojásos krémmel, meg a leszűrt mazsolával, majd megtöltjük a lapokat.
  8. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát, díszítjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 534
elküldve: 4
receptkönyvben: 228
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Józsáné Reni

Mióta szakács: 2010.09.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mazsolás-tejszínes torta, torta oroszkrémmel, oroszkrém-torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inci1
inci1 Fri, 2014-02-14 19:56

Nagyon jó! Köszönöm a receptet! Kicsit változtattam rajta, 7dl tejszínből vertem habot és 2 púpos teáskanál zselatint tettem bele.
Inci1

forek
forek Thu, 2013-06-13 07:42

"1/2 l tejszínt habosra keverünk" tehát nem verjük habbà? Köszi a vàlaszt előre is! 2 nap múlva készìtenèm.

Iziyke
Iziyke Thu, 2013-05-09 13:46

Én anyukámnak szeretném majd szül.napjára.. zselatin fontos bele?:)

titty27
titty27 / titty27 Tue, 2012-04-10 18:05

Kipróbáltam, itthon ízlett a családnak. :) Ma megsütöttem szülinapra is, remélem, ott is sikere lesz.

Njkatalin
Njkatalin Sat, 2012-02-18 21:08

Ne haragudj, nem akarok kötözködni, de a krémhez nem írtad oda hány tojást használtál. Légyszi írja meg valaki mennyi kell mert a jövő héten lesz a fiam szülinapja és meg szeretném csinálni. köszi előre is. Nagyné Kati

ariel76
ariel76 / ariel76 Wed, 2011-08-10 07:42

Szia Reni

Meseszép a tortád. írigykedek is egy kicsit arra aki kapta.;)
Nem kis munka lehetet ilen szépen feldísziteni.

Szia ariel76

574
tojás 6 db
víz 6 ek
porcukor 30 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
habtejszín 10 dl
mazsola 10 dkg
tej 4 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tojás 1 db
porcukor 10 dkg
zselatin 1 teáskanál
rum 0.5 dl