Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Összerázós pizza

Összerázós pizza
Összerázós pizza
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy este későn értem haza, és gyorsan kellett valami. És egyszerű. Ezt a tv-ben láttam, és nagyon megtetszett. A receptet egy kicsit átalakítottam a mi szánk ízéhez. A kezdettől a végéig kb. 1 óra kell, és már lehet is fogyasztani. Nagyon gyors és egyszerű, bárki gyorsan megcsinálja.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát, gombát, szalámit, paprikát apróra szeleteljük. Aki a gombát esetleg nagyobb darabokba szereti, hagyhatja úgy is. A gomba lehet mélyfagyasztott vagy konzerv is. A sajtot lereszeljük.
  2. Az összes hozzávalót egy mély, zárható tálba tesszük. Ha minden benne van, rá a fedőt, és alaposan összerázzuk. Ha nincs lezárható tetejű edényünk, egy fakanál segítségével is össze lehet keverni. Ha a tészta túl kemény lenne, tehetünk hozzá egy kis tejet is.
  3. Egy nagyobb tepsit kikenünk olajjal, és beleöntjük a maszlagot. A sütőt közben előmelegítjük.
  4. Kb. 210 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 414
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

texybaby

Mióta szakács: 2014.07.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors pizza, különleges összerázós pizza, pizza összerázott hozzávalókból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Mon, 2015-02-16 00:19

Hát ezt pizzának nevezni erős költői túlzás. Az előírt ideig sütve illata, színe volt, a végeredmény mégis nyersnek érződött. Betettem a mikróba tányéronként, hogy ne együnk nyerset. Egyébként a só kifelejtődött a receptből, én legalább azt nem felejtettem ki. Feltétből a felét se tettem bele, 20 deka liszthez 120 deka feltét eszméletlenül sok. Minőségileg valóban olyan lusta asszony rétese kategória, nekem az se jön be. Maradok a pizzánál.

firstlady
firstlady Sun, 2015-02-15 19:36

Ezt biztosan kipróbálom. Annyi változtatással, hogy a MASSZÁT öntöm majd a tepsibe. Nem kell a maszlag! :-DDD

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2015-02-13 13:04

A sajtot is belekevered (gondolom, reszelve)?
El nem tudom képzelni, milyen lesz a végeredmény, ezért mindenképp ki kell próbálnom. (A lusta asszony rétese nevű süteményben se bíztam, pedig milyen finom!)
Az eredeti receptben mi szerepelt? - kérdezem, csak a kíváncsiság végett.
Üdvözöl: Koszider

texybaby
texybaby / texybaby Fri, 2015-02-13 20:42

Kedves Koszider,

igen, a sajtot reszelve is belekeverem. Nalunk nagyon bejött, remelem nektek is izleni fog. De az eredeti variaciot is elszoktam kesziteni meg.
Az eredeti receptben nem volt se gomba, se paprika.

915
sonka 20 dkg
gomba 15 dkg
paprikás szalámi 20 dkg
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
ementáli sajt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
habtejszín 200 ml
csemegekukorica 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag