Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros kalács 4. - csokis

Ostoros kalács 4. - csokis
Ostoros kalács 4. - csokis
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor sütünk kalácsot , hol ilyen, hol olyan töltelékkel. A családunk minden tagja más fajtát szeret, ez a kivétel, mert ezt mindenki szereti.
Két vastag fonat lesz belőle. Aki nem szeretne nagy adagot, csak a felét készítse. A krémes tölteléknek köszönhetően napokig nem szárad meg, finom szaftos marad.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Reggelire egy pohár kakaóval tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
  2. A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
  3. Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
  4. Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
  7. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
  8. A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
  9. 3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
  10. Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
  11. Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
  12. Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 355
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

100 rétű csokis kalács, kakaós kalács, réteges kakaós kelt tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bezsu17
bezsu17 Mon, 2013-11-04 12:54

Nagyon finom,én már többször elkészítettem. Köszi a receptet. :)

1873
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
cukor 3 ek
szódabikarbóna 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojás 1 db
mandulapehely 5 dkg