Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros kalács Edit konyhájából

Ostoros kalács Edit konyhájából
Ostoros kalács Edit konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám sütötte nagyon régen, azóta én is sütöm e nagyon finom krémes kalácsot.

Családom kedvence.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához, 2 rúdhoz

A krémhez

A kalács lekenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral, és összegyúrjuk a többi hozzávalóival.
  2. 6 cipót formálunk belőle.
  3. Fél órát pihentetjük.
  4. Addig a krém hozzávalóit kikeverjük.
  5. Tepsi nagyságúra sodorjuk mindegyik cipót, egyenként megkenjük a krémmel, és feltekerjük. 3-3 tekercset összefonunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Fél órát még pihentetjük, felvert tojással lekenjük, és sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×34 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós kalács, fonott kalács kakaótöltelékkel, kakaókrémes kelt tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krisz-Tina
Krisz-Tina Sat, 2015-03-14 13:47

Nagyon finom a kalács.
Már másodjára készítettem el. Én nem szoktam tojással megkenni, csak mielőtt teljesen megsülne, kiveszem és megkenem cukorsziruppal, utána még 5 perc sütés és szép fényes lesz :)
Köszi

641
finomliszt 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
friss élesztő 5 dkg
cukor 6 dkg
1 csipet
tej 3 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
tojás 1 db