Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros rétes Helly konyhájából

Ostoros rétes Helly konyhájából
Ostoros rétes Helly konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám régi receptkönyvéből való! Isteni finom, egyszerű száraz sütemény! A kedvencem! Sokáig eláll, tea mellé mennyei!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a hozzávalókat, a lisztet, a zsírt, a tojássárgáját, a csipet sót és az élesztőt, kézzel úgy, hogy jól kimenjen a levegő a tésztából!
  3. Majd 6 cipóba vesszük, és fél órát pihenni hagyjuk.
  4. Eközben 15 dkg porcukrot kikeverünk 10 dkg teavajjal.
  5. Ha letelt a fél óra, kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, megkenjük a cukros vajjal, feltekerjük. Ezt mind a 6-tal elvégezzük, majd 2x3 fonatos kalácsot fonunk.
  6. Ha megvan, tojásfehérjével lekenjük, a tetejére vágott diót és kristálycukrot szórunk. A tepsit kizsírozzuk, és kb. 170 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 476
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kalács, cukros-vajas kalács, ostoros kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
finomliszt 20 dkg
tojássárgája 1 db
sertészsír 2 dkg
élesztő 2 dkg
1 késhegynyi
tej 1 dl
porcukor 2 dkg
porcukor 15 dkg
teavaj 10 dkg
tojásfehérje 1 db
cukor 5 dkg
dió 5 dkg