Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostyalapos keksz szalámi

Ostyalapos keksz szalámi
Ostyalapos keksz szalámi
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Szántó Hajnalkától származik. Nagy köszönet érte.

Sikeres és finom lett.

hozzávalók / 12 adag

Töltelék

Borítás

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fele kekszet ledaráljuk, a másik felét eltördeljük.
  2. A tejet, cukrot, rumaromát feltesszük főni, belekeverjük a kakaóport. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vajat felolvadásig, és utána a darált, majd a darabos kekszet keverjük hozzá.
  3. Nedves konyharuhára tesszük az ostyalapot, majd forrón rákenjük a fele tölteléket az egyik, majd a másik ostyalapra. 2-3 percet várunk vele, hogy az ostyalap puhuljon.
  4. Szorosan feltekerjük mind a kettőt, és folpackba tekerve hagyjuk kihűlni, majd a a hűtőbe tesszük "összeérni".
  5. 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeleteljük. 5 dkg olvasztott csokival lecsurgatjuk a rudakat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 142
elküldve: 4
receptkönyvben: 80
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

keksztekercs ostyában, ostyába tekert kekszes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halaszaniko
halaszaniko Fri, 2018-07-06 21:16

Szia,igen, úgy látszik,a matekkal baj van nálam,köszi,most már látom és elnézést kérek.üdv Ani!

685
háztartási keksz 100 dkg
tej 4 dl
cukor 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 20 dkg
rumaroma 3 ml
ostyalap 2 db
étcsokoládé 5 dkg