Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ősz aranya kuglóf

Ősz aranya kuglóf
Ősz aranya kuglóf
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi recept, megtölti a konyhát az őszi táj illatával. Az évek során folyamatosan alakítgattam a receptet, így kapott egészségesebb formát. A vaj kókuszolajjal helyettesíthető, viszont max. 18 dkg kell belőle. Tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy, mert szeretjük az őszt. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a sütőtököt 175 fokon, légkeveréses sütőben.
  2. Amikor kihűlt, összetörjük (krumplinyomót szoktam használni).
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra: légkeveréses funkciót használok mindig. Kivajazzuk a kuglófformát.
  4. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  5. A vajat kihabosítjuk az eritrittel és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük az összetört sütőtököt.
  6. Összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. A kuglófformába öntjük a tésztát. Megszórjuk szeletelt mandulával.
  7. 55 percig vagy tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Henna

Mióta szakács: 2019.10.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sütőtökös kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

475
sütőtök 1 kg
zabpehelyliszt 30 dkg
sütőpor 1.5 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
kékszőlőmagőrlemény 10 g
dió 10 dkg
erythritol 15 dkg
fahéj 1.5 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1.5 kávéskanál
vaj 25 dkg
vanília kivonat 1 tk
tojás 5 db
mandulapehely 5 dkg