Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi grill kecskesajtos fügével

Őszi grill kecskesajtos fügével
Őszi grill kecskesajtos fügével
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát nem csodás az ősz? Ennyi finomsággal kényeztet el minket. Csak ne lenne hideg.

hozzávalók / 3 adag

A grillhez

Pác a csirkéhez

Tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páclevet összekeverjük, és a 3x3 cm-es kockákra vágott csirkemellet 2-3 órára bepácoljuk, addig hűtőben tartjuk.
  2. A grillsajtot is a csirke méretének megfelelően vágjuk darabokra.
  3. Az őszibarackot és a szilvát kimagozzuk. A barackot a csirke méretére vágjuk, a szilvát egyben hagyjuk.
  4. Ha a húst kellően átjárták az ízek, akkor dupla nyársra felhúzzuk tetszés szerint a hozzávalókat. (Ebből a mennyiségből 6 db kb. 30 cm-es nyársat készítettem.)
  5. Nagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és a nyársak minden oldalát erős tűzön 1-2 perc alatt megpirítjuk, hogy kérget kapjon a hús, majd az így elősütött nyársakat tepsibe tesszük.
  6. Közé tehetjük a fügéket, melyeket félig négybe bemetszünk, alulról megnyomva szétnyitjuk a tetejét, ahova fűszeres kecskesajtot és diót töltünk.
  7. A tepsit 180 fokra hőlégkeverésen a grill alá tesszük 5-6 percre.
  8. Tálalásnál a tányérra tölgyfa salátaleveleket fektetünk, meglocsoljuk besűrített balzsamecettel, és a nyársakat ráfektetve, a fügét középre helyezve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 605
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös csirkenyársak, pácolt csirkenyársak, csirkenyársak fűszeres kecskesajttal és dióval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-10-02 18:53

Nagyon tetszik kedves Evi neni! Köszönettel eltettem!.

Üdvözöllek szeretettel!
Marti

712
csirkemell filé 30 dkg
őszibarack 25 dkg
szilva 25 dkg
szőlő 10 dkg
halloumi sajt 10 dkg
füge 3 db
kecskesajt 5 dkg
dió 20 g
olívaolaj 4 ek
citrom 0.5 db
lime 0.5 közepes db
himalája só 1 teáskanál
golden szirup 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
négyszínű bors 1 g
szegfűbors 1 kávéskanál
dióolaj 0.5 dl
salátalevél 1 közepes db
balzsamecet 1 ek