Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből

Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből
Őszi gyümölcsmentő torta hajdinalisztből
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megindult gyümölcsből nemigen tudtam mi legyen. Tarte Tatinban gondolkoztam, de a tésztától féltem, hogy milyen lesz gluténmentesen. Így csak az alapgondolat (alul gyümölcs, felült tészta) maradt meg belőle :) A kamrában a liszteket nézegetve a befutó a hajdinaliszt lett, nagyon szeretem az ízét, állagát :)

Gyümölcsből bármit használhatunk vegyesen: nálam két alma, két nektarin és kb. 8 szem szilva került a tortaformába.

hozzávalók / 5 adag

gyümölcsalap

tészta

ajánlat

Bármikor :) Minden gyümölcskombinációval nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

gyümölcsalap

  1. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A formát, amiben sütjük a tésztát, kivajazzuk. A cukrokat és a fahéjat összekeverjük.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöket: megmossuk, a megindult részeket kivágjuk, meghámozzuk, kimagozzuk. A barack és az alma magházának helyére fahéjas cukrot teszünk, majd a vágott felével lefelé a vajazott formába helyezzük. A szilvát csak megmártottam a cukorban, és úgy tettem a barack és alma hagyta résekbe. Ha maradna a fahéjas cukorból, bátran adjuk a tésztához.
  3. Az így elkészített gyümölcsalapot 15 percre betesszük a sütőbe.
  4. 15 perc elteltével kivesszük a tortaformát. Egy nagyobb sütőlapát vagy széles kés segítségével megtartjuk a gyümölcsöket, és a cukros-fahéjas levet leöntjük alóla (félretesszük, kell még!) Nem gond, ha elcsúsznak a gyümölcsök, visszaigazgatjuk őket, és az időközben elkészített tésztát ráöntjük, sütjük.

tészta

  1. Amíg sül a gyümölcs, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a liszteket, a szódabikarbónát; egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan lazítjuk a fehérjehabbal, majd a levétől leöntött gyümölcsökre öntjük a tésztát. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve 4-5 percig hagyjuk állni a megsült tortát, utána borítsuk tányérra csak. Hagyjuk hűlni.
  6. Finom, savanykás, puha tésztájú süteményt kapunk, amelyet - aki édesebben szereti - meg lehet locsolni a leöntött gyümölcslével (jól besűrűsödik állásában).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 894
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hajdinalisztes gyümölcsös süti, gyümölcsös reform süti, almás-szilvás-nektarinos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
alma 1 kg
barna cukor 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
vaj 4 dkg
tojás 4 db
cukor 3 csapott ek
hajdinaliszt 3 evőkanál
rizsliszt 1 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi