Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi krémleves csicseriborsóval

Őszi krémleves csicseriborsóval
Őszi krémleves csicseriborsóval
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, nem hizlaló őszi leves. Én koriander levelet használtam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, nagyon finom egészséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát csíkokra szeleteljük, a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra szeleteljük.
  2. Egy lábosban alacsony hőmérsékleten olaj nélkül elkezdjük melegíteni a hagymát. Sűrűn kevergessük, közben tegyük hozzá a sót és az apróra vágott fokhagymát és a barna cukrot.
  3. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a fűszereket. keverjük össze, és tegyük vissza a tűzre.
  4. 1 dl vízzel felöntjük, és jól összedolgozzuk. Itt már érdemesebb közepes lángon főzni a levest.
  5. Tegyük hozzá a felaprított zöldségeket, és folyamatos keverés közben dinszteljük úgy kb. 5-8 percig. Ha nagyon kiszáradna, akkor kevés vizet lehet hozzáönteni. Csak arra vigyázzunk, ne legyen leveses. 
  6. Öntsük fel annyi vízzel hogy éppen ellepje. Forraljuk fel, majd magas lángon 15 percig főzzük, néha keverjük meg, nehogy a zöldség az alján leégjen.
  7. Tegyük bele a csicseriborsót. Én konzerveset használtam, azt nem kell sokáig főzni. Ha szükséges, vizet teszünk a leveshez, csak annyit, hogy éppen ellepje a hozzávalókat.
  8. Ha már az zöldség megpuhult, egy botmixerrel durvára dolgozzuk a zöldséget. Akkor jó, ha krémes is és darabos is, ne legyen sima krémes.
  9. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük, ha szükséges.
  10. Ha már nem rotyog, tegyük bele a citrom kifacsart levét és a petrezselyem felét.
  11. Melegen tálaljuk petrezselyemmel megszórva.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 862
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémleves sütőtökkel édesburgonyával fűszerekkel, vega krémleves csicseriborsóval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

riina
riina / riina Wed, 2013-09-11 10:21

Nagyon örülök, hogy ratalaltam erre a receptre. Pont 1 edesburgonyam, fel sütötököm es egy doboz csicseriborsom van otthon. Majd beszamolok a cslad reakciojarol.

183
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
barna cukor 1 ek
sárgarépa 2 közepes db
édesburgonya 1 db
sütőtök 55 dkg
1 kávéskanál
gyömbérpor 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
cayenne bors 2 csipet
csicseriborsó konzerv 45 dkg
citromlé 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint