Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi krémleves kelbimbóval

Őszi krémleves kelbimbóval
Őszi krémleves kelbimbóval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán őszi levest szerettem volna készíteni, amelyben fincsi kelbimbók úszkálnak. Cél volt, hogy a krémleves tej-és húsmentes legyen. Igazán nagy sikere volt itthon...na de minek nincs?! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk. A burgonyákat apróra felkockázzuk, hogy minél hamarabb megfőjenek. A répát és a póréhagymát vékonyra felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát olívaolajon puhára pároljuk, akár fedőt is tehetünk rá. Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a karikára vágott répát. Egy picit pirítjuk őket, majd annyi vízzel felöntjük a zöldségeket, hogy teljesen ellepje őket.
  3. Közepes lángon, fedő alatt megfőzzük a zöldségeket egészen addig, amíg igazán puhák lesznek.
  4. Közben szükség esetén a vizet pótoljuk, sózzuk, borsozzuk a levest, és hozzádjuk a leveskockát is. A fokhagymát a főzés vége felé tesszük a levesbe.
  5. A kelbimbót tisztítás után forrásban lévő vízbe dobjuk. Nem szükséges sózni, ha a levesünk már elég sós. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét.
  6. Ha a zöldségek megpuhultak, a fazekat levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összeturmixoljuk őket.
  7. Nem kell aggódni, ha túl sűrűnek találjuk a levest. A turmixolás után a fazekat visszahelyezzük a gáztűzhelyre, és felforraljuk a levest. Végezetül a megfőtt kelbimbókat beleszedjük a levesbe, a kelbimbós főzővízzel pedig tetszés szerint hígítjuk a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 207
elküldve: 6
receptkönyvben: 194
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, burgonyás krémleves, kelbimbós krémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2013-10-30 21:39

nagy kedvenc lett :-) a kelbimbó főzőlevével szoktam felönteni a többi zöldséget, és én is belepürésítem a főtt kelbimbó felét. köszönet a receptért :-)

b-n
b-n Wed, 2013-01-16 10:06

Kelbimbó jöhet minden mennyiségben! :) Mai ebédre készült, de már megkóstoltam és nagyon finom! Köszi a receptet!

wiwievi
wiwievi Tue, 2012-10-02 13:37

Nagyon gusztának tünik, holnap én is megcsinálom.Köszi a receptet

Demon_Otto
Demon_Otto / Demon_Otto Mon, 2011-11-21 16:54

Nagyon finom ez a leves, és nagyon passzol hozzá a kelbimbó! Én kicsit több kelbimbóval csináltam, és a felét belepürésítettem a levesbe, a másik felét egészben hagytam.

161
burgonya 2 db
póréhagyma 0.5 db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
kelbimbó 30 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
leveskocka 1 db
víz 2 l