Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi kuglóf karamellszósszal

Őszi kuglóf karamellszósszal
Őszi kuglóf karamellszósszal
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi ízvilág a sok fűszertől, méztől, almától, a karamellszósz már csak hab a tortán. 

hozzávalók / 4 adag

A kuglófhoz

A karamellszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kuglófhoz

  1. Egy tálba szitáljuk a száraz anyagokat: lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
  2. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, mézet, majd beleforgatjuk a száraz anyagokat, végül a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  3. Kivajazott, kilisztezett 1,1 liter űrtartalmú kuglófformába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, tűpróbát végezzünk.
  4. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk tányérra.

A karamellszószhoz

  1. Egy kis lábasban a cukrot a vízzel és a mézzel közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Időnként megkeverjük, és egy szilikonos ecsettel a lábas oldalán lévő cukorszemcséket visszaterelgetjük a lábasba.
  2. 6-8 perc elteltével sötét borostyánszínűre vált a massza, ekkor elzárjuk a gázt, és elkeverjük benne a vajat és a tejszínt. Félretesszük hűlni, ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni. A kihűlt kuglófot meglocsoljuk a kihűlt karamellszósszal.
  3. Vigyázat! A karamell nagyon forró, és súlyos égési sérüléseket okozhat, gyerekeket ne engedjünk a közelbe, amikor készítjük, és a szósz elkészülte után legalább negyedóráig eszünkbe se jusson megkóstolni a szószt!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres-almás kuglóf, gyümölcsös-mézes kuglóf karamell öntettel, fűszeres gyümölcsös kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1234
finomliszt 250 g
1 csipet
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 teáskanál
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
tojás 1 db
cukor 125 g
napraforgó olaj 175 ml
akácméz 125 ml
alma 3 közepes db
cukor 125 g
akácméz 2 ek
víz 1 ek
vaj 2 tk
habtejszín 0.5 dl